Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Er du på udkig efter ovnretter, der kan passe sig selv inden spisetid? Så kig med – her får du alle mine bedste opskrifter på mad i ovn.

Der kan være mange årsager til, at du laver din mad i ovn. For mig handler det tit om, at det gerne må være nemt at rydde op i køkkenet inden spisetid. Eller at råvarerne tager god smag af at stå længe i ovnen. Eller at jeg gerne vil lave en stor portion, og det er ovnen god til.

Og så er der selvfølgelig de retter, der KUN kan laves i ovnen – tærte, lasagne og den slags.

Nemme ovnretter

Blandt de nemme retter i ovnen tæller jeg for eksempel nogle kyllingeretter, fisk – der hurtigt bliver tilberedt helt tilpas – og en pasta med grønsagssauce. Mens maden hygger sig i ovnen, kan jeg lave en salat, en sauce eller andet tilbehør.

Ovnretter, der kan laves dagen før

Så er vi ovre i kategorien ‘de praktiske ovnretter’. Dem, du kan lave færdige dagen før – eller i hvert fald forberede, hurtigt samle og sætte i ovnen før spisetid. For eksempel lasagne, hvor jeg laver saucen i forvejen (eller finder den i fryseren), og så er der hurtig og nem mad.

Tjek fx svampelasagne, lasagne med aubergine, den italienske parmigiana, en vegetarisk moussaka, en græsk boureki – eller bag en madtærte.

Vegetariske ovnretter

Min yndlingsingrediens – auberginen – er en af dem, der er rigtig nem at lave i ovnen, og her er det nemmere at styre mængden af olie, end hvis jeg laver den i gryde eller på pande. Så det kan godt være, du finder lidt en overvægt af aubergineretter, når du går efter de vegetariske ovnretter ;-)

Under alle omstændigheder håber jeg, du finder noget, du har lyst til at prøve.

Velbekomme!