Følg med her:
![Majsdeller - indonesiske majsfritter](https://muttionline.dk/wp-content/uploads/2024/08/Majsdeller-indonesiske-majsfritter-4-600x398.jpg)
Vegetarfrikadeller er et kæmpe hit hos mig. Et vegetarisk måltid, der mætter på den virkelig rare måde, og med grønsager og protein fra bønner eller kikærter, suppleret med fx ost og krydderier. Så er der alle muligheder for at hente smage fra hele verden.
Mange tænker, at det jo er kødet, der får en frikadelle til at smage af noget. Men det er altså ikke spor svært at få både den mættende umami og alle mulige andre gode smage i en vegetarfrikadelle:
Som tilbehør serverer jeg det samme, som de fleste andre sikkert ville vælge til ikke-vegetariske frikadeller: Lidt kulhydrat i form af brød, ris, pasta eller kartofler. Noget grønt i form af en salat eller tilberedte grønsager på den ene eller den anden måde. Og en dip, spread eller sauce.
Når det skal gå hurtigt, går det også rigtig fint med et stykke rugbrød!
Hvis du er vegetar eller gerne vil spise vegetarisk nogle dage, kender du sikkert problematikken med, at du nogle gange ganske vist får et vegetarisk måltid – men du bliver ikke mæt ret længe. Der er simpelthen for lidt protein i. Derfor overvejer jeg altid mine proteinkilder. Det kan være plantebaserede som bønner, kikærter og quinoa – eller animalske som æg og ost.