Min egen madpakke

Jeg spiser selv salat hver dag til frokost – med i madpakken – men jeg indrømmer, at det ikke altid er nok. Heller ikke selv om det oftest er en kålsalat.

Og selvfølgelig er der noget, der hedder rugbrødsmadder, men det har jeg altså ikke lavet opskrifter på. I stedet får du lidt blandet, der kan peppe de flade madder op.

Stabilt blodsukker, stabil energi, stabilt humør

Så vidt muligt starter jeg alle måltider med grønsagerne, fordi det dæmper blodsukkerudsvinget af måltidet. Fordelene er mange - blandt andet at jeg slipper for blodsukker-dyk og cravings efter halvanden time eller to. På den længere bane har stabilt blodsukker også en positiv indflydelse på bl.a. inflammation i kroppen og risikoen for mange livsstilssygdomme.

Så hvis du ikke får forberedt en salat, kan du tage den nemme løsning: Gulerodsstave, agurk, blomkålsbuketter, snackpebre, cocktailtomater og alt mulig andet grønt. Det er god fingermad, og bare man har det i køleskabet, er det nemt at tage med - uden tilberedning.

God appetit!