Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Det skal være skønt at spise grønt.

Det er efterhånden blevet mit motto her på bloggen, og det er der to grunde til: Jeg elsker vegetarmad og savner virkelig ikke kød i min mad. Og så har vi jo en fælles opgave i at nedbringe vores kødforbrug og passe bedre på planeten.

Jeg kan mærke, vi er mange med på toget mod grønnere mad, og det er den tur, jeg gerne vil gøre så glad, varieret og velsmagende som muligt. Heldigvis er både brød og kage ganske vegetarisk, så det skal vi ikke gå ned på!

Vegetar, flexitar, pescatar, cookietar – eller bare madglad

Som de fleste andre fra min generation er jeg ellers vokset op med det danske køkkens frikadeller og millionbøf. Men heldigvis, tænker jeg i dag, var der også altid noget grønt på bordet: Gulerodsråkost og hvidkålssalat og senere grønne salater.

I dag lever jeg kødløst langt de fleste dage. Ikke alle, og derfor finder du også undtagelser på bloggen. Men jeg spiser grønt med stor glæde og uden afsavn. Og det er den glæde ved det stadig mere grønne køkken, jeg gerne vil dele med dig.

Muttis madblog

Min madblog startede i 2010, da min ældste datter pakkede tæt på 20 års liv og glade dage i 5 propfulde flyttekasser (og lidt til). Fik eget dørskilt, SU-lån og køleskab. Og snart efter begyndte at ringe, når hun stod nede i Netto i Lyngby. For hvad var det nu, der skulle i lasagnen, bollerne, salatdressingen?

Hyggeligt var det. Men. Vi kunne jo godt finde på andet at snakke om, så jeg ikke skulle stå på hovedet i opskriftsbunken hver gang.

Derfor blev opskrifterne til en madblog, i første omgang med alle de hjemlige hits. Siden er der kommet alle mulige nye opfindelser og fristelser til.

Husholdningslærerindens datter

Selv har jeg fået madglæden (og -metoderne) ind med modermælken. Siddet på køkkenbordet og stukket fingrene i alt, hvad min mor – husholdningslærerinden – eksperimenterede med. Når jeg da ikke havde for travlt med at undersøge skålen med pandekagedej nedefra. Med et lidt for forudsigeligt resultat.

Mine egne 3 piger er vokset op med både køkkenglæde og køkkenpligter, og mad er stadig højt på dagsordenen, når vi ses. Så hvis du også er madglad, siger jeg bare: Velkommen i klubben!

Kærlig hilsen – og velbekomme!

Bodil

PS. Har du spørgsmål eller kommentarer – så skyd dem endelig af sted, fx i kommentarfelterne. Det vil bare være hyggeligt :-)