Følg med her:

Få inspiration til en lidt grønnere jul!
Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!
Nem opskrift på linsefrikadeller med grønne linser, rødbede og feta. Perfekt som vegetarisk aftensmad med masser af smag, fylde og bid.

Jeg elsker frikadeller. Altså vegetarfrikadeller (derfor er der efterhånden en pæn lille samling her). Det er ikke frikadeller, som min mor lavede dem, indrømmet, men til gengæld kommer de i alverdens farver og smage. Linsefrikadeller med grønne linser og rødbede er endnu et hit samlingen: Saftige, krydrede, flot røde og med det der lille ekstra pift fra fetaen.
Jeg laver dem med tilberedte linser, så det tager ikke lang tid at røre farsen sammen. Så skal de bare på panden, og mon ikke du kan fixe lidt tilbehør imens?
Linsefrikadellerne smager rigtig dejligt sammen med kartoffelfritter fra ovnen, en hurtig yoghurtdip og en sprød salat. Eller – fyld dem i pitabrød med en dip, nogle krydderurter og noget snittet spidskål. Dét er nemt.
Og så er det ret praktisk at lave dobbelt portion = endnu nemmere aftensmad næste gang! Og rester til madpakken.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du ikke allerede har grønne linser som fast inventar i dit køkken, så lad mig lige slå et slag for dem. De er nemme at have med at gøre, mætter godt, og så er de fulde af protein og fibre – det vil sige, de holder både maven glad og blodsukkeret stabilt.
I de her linsefrikadeller er linserne den bærende base. Du kan bruge grønne, sorte eller puy-linser – bare de er kogt først og har lidt bid. Jeg plejer at koge en god portion og gemme i portioner i fryseren. Men du kan også sagtens bruge linser fra dåse eller brik, der allerede er tilberedt.
Linsefrikadeller kan du servere på mange måder, og her er nogle af mine anbefalinger:




Du kan selvfølgelig også gå på jagt efter en god salat. Bloggen over 60 forskellige at vælge imellem …
Rødbeden spiller ikke kun en birolle i denne opskrift. Faktisk er linsefrikadellerne i tæt familie med mine rødbedebøffer – de er bare lavet med quinoa i stedet for linser. Men her fik jeg lyst til at gøre opskriften lidt nemmere og gi’ den lidt mere protein.
Og rødbederne. De giver både farve, saftighed og en mild sødme, der klæder de varme krydderier perfekt. Og ja, jeg ved godt, at rødbeder er lidt som at ha’ børn med fingermaling i køkkenet (man ender altid med lilla hænder), men de er virkelig det hele værd her.
Riv dem groft, og lad dem endelig være lidt grove i strukturen. Det giver bid!

Spidskommen og koriander giver linsefrikadellerne en varm og let eksotisk smag. Ikke sådan en, der nødvendigvis kalder på mere fra mellemøstens køkken – bare nok til, at smagsløgene vågner og man tænker: “Uhm, hvad er det lige – jeg må ha’ en til!”
Og hvis du ikke er fan af koriander (det ved jeg, nogen ikke er!), så OBS! Tørret koriander er noget helt andet end frisk. Og skal det være, kan du sagtens nøjes med spidskommen og supplere med lidt kanel i stedet. Så går vi mere græsk til værks. Og det er ikke helt fremmed, for linsedellerne har jo også …:
Jeg elsker at komme lidt feta i – mange ting. Oftest i salater. Men her kommer fetaen også i farsen. Ikke for meget – bare lige nok til, at der dukker små salte lommer op hist og her, når man tager en bid. Det gør frikadellerne mere interessante og giver en fin kontrast til de sødlige rødbeder.

Det er virkelig nemt. Du river rødbederne, dræner linserne, hakker løg og hvidløg – og så rører du det hele sammen med krydderier, æg, mel og feta. Farsen skal være fast nok til at du kan forme små frikadeller med en ske.
Steg dem ved middel varme i lidt olivenolie – 5-7 minutter på hver side, så de bliver fint gyldne og faste. Og så er de klar.
Jeg laver tit en dobbelt portion og fryser halvdelen ned – så har vi nem mad på travle dage. De er også gode kolde i madpakken, måske i en wrap med lidt hummus og grønt eller bare på et stykke rugbrød.

Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)