Få inspiration til en lidt grønnere jul!

Tilmeld dig et nyhedsbrev, og få mine tips til en lidt grønnere, lidt grovere og lidt sødere jul!

Linsefrikadeller med grønne linser og rødbede

Nem opskrift på linsefrikadeller med grønne linser, rødbede og feta. Perfekt som vegetarisk aftensmad med masser af smag, fylde og bid.

Nemme vegetarfrikadeller med masser af smag

Jeg elsker frikadeller. Altså vegetarfrikadeller (derfor er der efterhånden en pæn lille samling her). Det er ikke frikadeller, som min mor lavede dem, indrømmet, men til gengæld kommer de i alverdens farver og smage. Linsefrikadeller med grønne linser og rødbede er endnu et hit samlingen: Saftige, krydrede, flot røde og med det der lille ekstra pift fra fetaen.

Jeg laver dem med tilberedte linser, så det tager ikke lang tid at røre farsen sammen. Så skal de bare på panden, og mon ikke du kan fixe lidt tilbehør imens?

Linsefrikadellerne smager rigtig dejligt sammen med kartoffelfritter fra ovnen, en hurtig yoghurtdip og en sprød salat. Eller – fyld dem i pitabrød med en dip, nogle krydderurter og noget snittet spidskål. Dét er nemt.

Og så er det ret praktisk at lave dobbelt portion = endnu nemmere aftensmad næste gang! Og rester til madpakken.

Linsefrikadeller med grønne linser og rødbede

Linsefrikadeller med grønne linser, rødbede og feta

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Linsefrikadeller er en nem slags vegetarfrikadeller, der smager skønt! Server med fx ovnstegte kartoffelfritter, en dip og en god salat.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Sådan gør du: 

  • Skur rødbederne, og riv dem groft.
  • Dræn vandet fra linserne.
  • Hak løg og hvidløg fint, gerne i minihakker.
  • Rør rødbeder, linser, løg og hvidløg sammen med spidskommen, koriander, salt, æg og mel.
  • Tilsæt smuldret feta.
  • Varm olivenolie op på en godt middelvarm pande, og læg farsen på med en ske. Steg linsefrikadellerne ved middel varme i 5-7 minutter på hver side.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Grønne linser – protein i dine deller

Hvis du ikke allerede har grønne linser som fast inventar i dit køkken, så lad mig lige slå et slag for dem. De er nemme at have med at gøre, mætter godt, og så er de fulde af protein og fibre – det vil sige, de holder både maven glad og blodsukkeret stabilt.

I de her linsefrikadeller er linserne den bærende base. Du kan bruge grønne, sorte eller puy-linser – bare de er kogt først og har lidt bid. Jeg plejer at koge en god portion og gemme i portioner i fryseren. Men du kan også sagtens bruge linser fra dåse eller brik, der allerede er tilberedt.

Tilbehør til linsefrikadellerne

Linsefrikadeller kan du servere på mange måder, og her er nogle af mine anbefalinger:

Sprøde kartofler i ovn
Elsker du sprøde kartofler, får du opskriften her. Med tricks til, hvordan kartoflerne bliver ekstra sprøde. Spis dem lige ud af ovnen, og nyd!
Gå til opskrift
Kartofler i ovn med rosmarin - top sprøde
Pitabrød med lidt fuldkorn
Hjemmebagte pitabrød, der er nemme at lave – også i en stor portion. Gem de overskydende brød i fryseren.
Gå til opskrift
Hjemmebagte pitabrød
Fetacreme med hvidløg
Den bløde, salte fetacreme er rigtig god som dip, som spread i sandwich eller tilbehør til andre retter.
Gå til opskrift
Fetacreme med hvidløg
Grøntsager i ovn – nemt tilbehør
Tøm køleskabet, og få lækre ovnbagte grøntsager til din aftensmad!
Gå til opskrift

Du kan selvfølgelig også gå på jagt efter en god salat. Bloggen over 60 forskellige at vælge imellem …

Næsten en slags rødbedebøffer

Rødbeden spiller ikke kun en birolle i denne opskrift. Faktisk er linsefrikadellerne i tæt familie med mine rødbedebøffer – de er bare lavet med quinoa i stedet for linser. Men her fik jeg lyst til at gøre opskriften lidt nemmere og gi’ den lidt mere protein.

Og rødbederne. De giver både farve, saftighed og en mild sødme, der klæder de varme krydderier perfekt. Og ja, jeg ved godt, at rødbeder er lidt som at ha’ børn med fingermaling i køkkenet (man ender altid med lilla hænder), men de er virkelig det hele værd her.

Riv dem groft, og lad dem endelig være lidt grove i strukturen. Det giver bid!

Linsefrikadeller med grønne linser og rødbede

Krydderier med karakter

Spidskommen og koriander giver linsefrikadellerne en varm og let eksotisk smag. Ikke sådan en, der nødvendigvis kalder på mere fra mellemøstens køkken – bare nok til, at smagsløgene vågner og man tænker: “Uhm, hvad er det lige – jeg må ha’ en til!”

Og hvis du ikke er fan af koriander (det ved jeg, nogen ikke er!), så OBS! Tørret koriander er noget helt andet end frisk. Og skal det være, kan du sagtens nøjes med spidskommen og supplere med lidt kanel i stedet. Så går vi mere græsk til værks. Og det er ikke helt fremmed, for linsedellerne har jo også …:

… den magiske feta

Jeg elsker at komme lidt feta i – mange ting. Oftest i salater. Men her kommer fetaen også i farsen. Ikke for meget – bare lige nok til, at der dukker små salte lommer op hist og her, når man tager en bid. Det gør frikadellerne mere interessante og giver en fin kontrast til de sødlige rødbeder.

Sådan laver du linsefrikadeller

Det er virkelig nemt. Du river rødbederne, dræner linserne, hakker løg og hvidløg – og så rører du det hele sammen med krydderier, æg, mel og feta. Farsen skal være fast nok til at du kan forme små frikadeller med en ske.

Steg dem ved middel varme i lidt olivenolie – 5-7 minutter på hver side, så de bliver fint gyldne og faste. Og så er de klar.

Jeg laver tit en dobbelt portion og fryser halvdelen ned – så har vi nem mad på travle dage. De er også gode kolde i madpakken, måske i en wrap med lidt hummus og grønt eller bare på et stykke rugbrød.

Fladbrød med hytteost
Fladbrød med hytteost er både hurtig og nem aftensmad – og smarte, når du lige mangler en wrap til dine rester.
Gå til opskrift
Hytteost fladbrød med spinat og fyld
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: