Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Rødbedevafler er hurtig aftensmad, hvor der hverken er sparet på mæthed, farve eller smag. En krydret madvaffel med rødbede, ingefær og varme krydderier.
Siden jeg begyndte at lave falafelvafler, er jeg blevet vild med madvafler, der også indeholder noget planteprotein, fx kikærter. Det giver en god fast konsistens, og det mætter.
Så jeg har leget videre med madvaffelkonceptet, og for tiden har jeg et flip med rødbeder. Altså – rødbedevafler.
Farve har de masser af, og smag skal de heller ikke mangle. Så de har fået både ingefær, garam masala og chili. Du kan selvfølgelig skrue op og ned for krydderierne, så det passer til dine (eller din families) smagsløg.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Lige som falafelvaflerne er rødbedevafler nem og hurtig aftensmad. Brug dem som en god bund for at få ryddet op i køleskabsresterne – eller gør det nemt med frisk topping som hytteost eller hummus og grønt.
Denne gang brugte jeg en fetacreme som bund og toppede op med avocado. Nemt og superlækkert. Du kan bruge hytteost i stedet for fetacremen, hvis der skal endnu mere fart på.
Madvaflerne er ret spicy i sig selv, så din topping behøver ikke at være det. Her får du nogle forslag, som du kan mixe efter lyst og køleskabets beholdning:
… og du kan selvfølgelig altid lave en frisk salat ved siden af.
Bliver der en rest af vaflerne, kan du sagtens fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader. Læg et stykke madpapir imellem vaflerne, så er de nemme at tage op enkeltvis.
Du kan også bare gemme dem til madpakken eller en restedag. Her kan du lune dem i mikroovnen – eller give dem en tur på brødristeren.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)