Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Rødbedevafler med havregryn og ingefær

Rødbedevafler med ingefær og havregryn

Antal 6 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 150 g rødbede (rå, renset vægt)
  • 240 g kikærter (1 dåse, drænede)
  • 2 æg
  • 1 dl fine havregryn
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mel
  • ½ tsk fint salt
  • 10 g fintrevet frisk ingefær
  • 2 tsk garam masala
  • ¼ tsk chiliflager (valgfrit - evt. lidt mere)
  • olie (til vaffeljernet)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil løg og hvidløg. Skræl rødbederne. Rens ingefær. Riv rødbederne fint.
  • Lav farsen i foodprocessor: Skær løg i tern, hvidløg i tynde skiver. Riv ingefær. Kør så alle ingredienser til en jævn fars.
  • Steg rødbedevaflerne i et vaffeljern – jeg brugte et belgisk, hvor jeg bruger ca. 1 dl dej til hver vaffel. Pensl evt. vaffeljernet med lidt olie for hver vaffel, så de er nemme at frigøre. Hver vaffel skal have 2-3 minutter ved god, men ikke max varme. Tiden afhænger af dit vaffeljern, så du må lige prøve dig frem.
  • Server med din yndlingstopping eller gode rester fra køleskabet.