Scan for at gå til opskrift
Rødbedevafler med ingefær og havregryn
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 150 g rødbede (rå, renset vægt)
- 240 g kikærter (1 dåse, drænede)
- 2 æg
- 1 dl fine havregryn
- 2 spsk sesamfrø
- 2 spsk mel
- ½ tsk fint salt
- 10 g fintrevet frisk ingefær
- 2 tsk garam masala
- ¼ tsk chiliflager (valgfrit - evt. lidt mere)
- olie (til vaffeljernet)
Pil løg og hvidløg. Skræl rødbederne. Rens ingefær. Riv rødbederne fint.
Lav farsen i foodprocessor: Skær løg i tern, hvidløg i tynde skiver. Riv ingefær. Kør så alle ingredienser til en jævn fars.
Steg rødbedevaflerne i et vaffeljern – jeg brugte et belgisk, hvor jeg bruger ca. 1 dl dej til hver vaffel. Pensl evt. vaffeljernet med lidt olie for hver vaffel, så de er nemme at frigøre. Hver vaffel skal have 2-3 minutter ved god, men ikke max varme. Tiden afhænger af dit vaffeljern, så du må lige prøve dig frem.
Server med din yndlingstopping eller gode rester fra køleskabet.