Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Falafel vafler er en hurtig genvej til en slags falafler, hvor du ikke først skal sætte kikærter i blød. Jeg har lavet mine falafel-vafler med kogte kikærter og krydret dem, som jeg plejer at krydre falafel. Det er nem og hurtig aftensmad!
Du kan lave de gode vafler på bare 30 minutter, og hvis du har nogle rester, der passer til, er der ikke meget arbejde i det. Er du fiks på fingrene, kan du også nå at røre en dressing og snitte lidt grønt til vaflerne inden for en halv time.
Se tips til topping nedenfor.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I mit køkken er madvafler en populær måde at servere rester på. Eller jeg bruger dem som wraps i madpakken. For eksempel laver jeg spinatvafler eller madvafler med græskar og forskellige typer fyld og topping.
Her får du en mættende madvaffel, der er lavet med kikærter (for flere proteiner) og med smagen af falafel. Dvs. med masser af persille og de klassiske falafel-krydderier som spidskommen, koriander og en spids kanel.
Falafel-vafler er en oplagt mulighed, når du skal have brugt resterne i køleskabet. Server dem med for eksempel:
Jeg bager mine falafel vafler i et vaffeljern til belgiske vafler. Det giver nogle gode tykke basser, der mætter.
For at få dem lækre og sprøde steger jeg i lidt olie – jeg bruger olivenolie – som jeg først fordeler på den nederste del af vaffeljernet. Så lægger jeg dejen ovenpå, og hælder lidt olie over igen, inden jeg lukker jernet. Så hænger de ikke fast, og de bliver gode, sprøde.
Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du gemme resten til en anden dag. Du kan fx fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader og tage dem op enkeltvis. Du kan også bare gemme dem i en lufttæt beholder i køleskabet nogle dage.
Når du vil genopvarme dem, anbefaler jeg, at du bruger din brødrister. Lad dem tø op først, hvis de har været frosne. Jeg har en toaster, hvor de bliver godt ristet på begge sider, og så er der altså ikke en mundvig tør, når de bliver serveret igen.
Ud over faconen og størrelsen – så er den væsentligste forskel faktisk, at du skal bruge tilberedte kikærter til en falafel vaffel, så du slipper for planlægningen med at sætte tørrede kikærter i blød.
Nogen vil sikkert også se en klar fordel i, at en falafel vaffel ikke skal frituresteges. Du kan bedre styre mængden af olie i et vaffeljern – og så går det hurtigt!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)