Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

En helt klassisk tahindressing, der kan få dine grove salater, dine bagte auberginer, din falafel og mange andre skønne retter helt op at svinge. Du kan lave den på 5 minutter!

Til tahindressing skal du bruge:

  • Tahin. Jeg foretrækker den lyse variant, der også er blød at arbejde med. Du kan også vælge den mørke, hvor sesamfrøene er ristet. Den er nem at finde økologisk i supermarkedet.
  • Citronsaft. Frisk citron – det smager bedst!
  • Hvidløg. Dosér som du synes. Når jeg har konsulenttyper til middag (og jeg er gift med en, så det har jeg tit), så sparer jeg lidt på frisk hvidløg. Men udelades kan det bestemt ikke! Og konsulenten elsker det.
  • Salt.
  • Koldt vand.
  • Persille (kan udelades, men giver en skøn, grøn farve og den helt rigtige smag af mellemøstens køkken).

Hvad er tahin?

Du kender peanutbutter – og måske også andre slags nøddesmør. Tahin er lavet på samme måde, bare af sesamfrø. Så faktisk kan du også lave den selv, hvis du har en god kraftig foodprocessor. Nå, det nemmeste er nu at købe den, og her kan du vælge mellem to typer, og hvad er så forskellen på den lyse og den mørke tahin?

  • Den lyse og bløde, der er lavet af afskallede sesamfrø. Den køber jeg i min mellemøstbutik eller i en velassorteret specialforretning.
  • Den mørke, der er lavet af uafskallede sesamfrø. Den er mere fast i konsistensen og efter min mening også lidt kraftigere i smagen. Det gode ved den er, at du kan få den i de fleste supermarkeder, økologisk endda.

Tahindressing og holdbarhed

Opbevar tahindressingen i en lufttæt beholder, fx et patentglas, i køleskabet. Der holder den sig fint en uges tid.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tahindressing - helt simpelt!

Aftensmad

Forberedelse: 5 minutter

Du skal bruge:

  • 1 dl tahin
  • 1 fed hvidløg
  • saft af 1 citron - eller efter smag
  • lidt salt
  • koldt vand
  • Evt. finthakket persille

Sådan gør du:

  1. I hånden: Brug en skål og et piskeris. Bland tahin, presset hvidløg, citronsaft og lidt salt med 1/2 dl koldt vand. Pisk sammen – først bliver massen meget fast. Tilsæt så mere koldt vand, lidt ad gangen, til du har den konsistens, du ønsker. Smag til med citronsaft og salt.

  2. Hvis du vil have persille i: Hak den fint, og rør den i tahindressingen.

  3. Bemærk, at tahindressingen stivner lidt, når den bliver opbevaret i køleskabet. Du kan altid tilsætte lidt ekstra vand.

  4. I foodprocessor eller minihakker: Kør tahin med hakket hvidløg, citronsaft, lidt salt og 1/2 dl vand. Tilsæt mere koldt vand lidt ad gangen. Hvis du vil have persille i dressingen, kan du køre den med fra starten. Tilsæt mere koldt vand, til din dressing har den cremede konsistens, du ønsker. Smag til med salt og citron.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.