Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Auberginesalat med tomat og tahincreme er en nem og lækker klassiker, der passer til alverdens retter, buffeter og alle fire årstider.
Umiddelbart kan man godt tænke, at en grillet salat kun er en sommersalat. Men en grillpande, en grill i garagen eller ovnens grill kan sagtens gøre tricket, så du får de bløde, møre auberginer med smagfulde mørke striber. Auberginerne på billederne grillede jeg på en gasgrill i vores garage – noget af tiden med låg på grillen, så jeg var sikre på, de også blev møre.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du får lige et par tips til, hvordan du sikrer dig møre og lækre aubergineskiver. Før i tiden anbefalede man at salte auberginerne for at trække bitterstoffer ud, men i dag er det de færreste auberginer, der så bitre. Imidlertid er min erfaring, at det er meget nemmere at få møre aubergine uden uanede mængder olie, hvis man salter dem først – så det anbefaler jeg stadig.
Jeg fik selv auberginesalaten første gang på et kursus tilbage i 1990’erne, hvor der heldgivis var en kreativ kok, der ikke var bange for grønsager. Siden har den været tilbagevendende på menuen herhjemme, fx sammen med:
Du kan variere salaten ved fx at tilsætte kogte kerner, bulgur eller quinoa – så mætter den mere. Eller du kan arrangere salaten på en bund af salatblade og tynde skiver rødløg for at gøre den lidt lettere som tilbehør.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)