Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Vegetarfrikadeller med aubergine har stået på min ønskeseddel meget længe. Jeg elsker vegetarfrikadeller, og jeg elsker aubergine. Så egentlig lå den lige til højrebenet. Men …

Hvordan kan auberginer fungere i en vegetarfrikadelle?

Der er jo det ved auberginer, at konsistensen i tilberedt form er ret blød, så hvordan skulle auberginen tilberedes? Jeg kunne godt bare ovnbage (eller mikroovnbage) den, men så forsvinder konsistensen helt i den færdige delle. Jeg kunne også rive auberginen i farsen, men samme resultat (og ville den bliver mør?). I stedet har jeg skåret den i små tern og stegt dem møre på panden. Det passer lige, mens jeg koger quinoa og gør de øvrige ingredienser klar.

Og hvilke øvrige ingredienser? En blød aubergine kræver det noget fasthed for at holde sammen på vegetardellerne. Så jeg har lavet dem på en base af butterbeans og quinoa (quinoa er ALTID godt, hvis du spørger mig). Havregryn, lidt loppefrøskaller, et par æg. Så får jeg en god fast fars, der er nem at arbejde med.

Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Vegetarfrikadeller med italiensk twist

Næste spørgsmål: Hvilket køkken skulle dellerne læne sig opad? Med vegetarfrikadeller med aubergine lyder som noget, der har været en tur i Sydeuropa, men skulle smagen være græsk, tyrkisk, fransk, spansk – eller italiensk? Jeg valgte det sidste.

(Og hvis du har mere lyst til noget græsk/tyrkisk, så prøv mine squashfrikadeller med feta – de er et af bloggens helt store hits).

Men nu var det jo vegetariske frikadeller med aubergine …

Når auberginefrikadeller skal smage af Italien – hvad betyder det så? I mit tilfælde betyder det basilikum, soltørrede tomater – og parmesan. Bare lidt. Der skal ikke så meget til for lige at skrue op for umamismagen, når der også er stegte auberginer og soltørrede tomater i.

Vegetarfrikadeller må gerne være nemme. Ikk?

Endelig fremgangsmåden: Jeg går både ind for struktur i dellerne – og en nem proces. Så reelt er det kun auberginen, der skal håndteres for sig, og quinoaen, der skal koges. Resten klarer foodprocessoren.

Hvad skal du så servere til? Tja. Prøv fx:

Rodfrugter i ovnen

Eller pasta og en god soltørret tomatsauce

Eller en af bloggens utallige salater

Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Aftensmad

Rækker til: Ca. 18 stk.

Forberedelse: 30 minutter + 15 min. hviletid

Tilberedning: 15 minutter

Du skal bruge:

  • 1 aubergine, ca. 300 g
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 100 g quinoa, gerne flere farver + 2,5 dl vand + lidt salt (4 dl kogt quinoa)
  • 1 dåse butter beans (240 g drænet vægt)
  • 1 rødløg (eller alm. løg)
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 1 dl fine havregryn
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 1/2 tsk fint salt
  • 2 æg
  • en stor håndfuld frisk basilikumblade
  • 50 g soltørrede, hakkede tomater i olie

Sådan gør du:

  1. Skær auberginen i tern – ca. 1 x 1 cm – og steg dem i olie ved middelvarme, til de er møre, ca. 20 minutter. Vend rundt undervejs.

  2. Imens: Kog quinoa med lidt salt i 15 minutter.

  3. Tilbered farsen i en foodprocessor: Kør butterbeans (drænede), rødløg i både, hvidløg og parmesan i tynde skiver, havregryn, loppefrøskaller, salt og æg til en jævn masse. Tilsæt soltørrede tomater og basilikumblade, og kør kort, til de er lidt hakkede, men ikke alt for findelte.

  4. Vend auberginetern og kogt quinoa i farsen i hånden, og lad den hvile 15-30 minutter.

  5. Form frikadeller, og steg dem i olie ved middelvarme, ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.