Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Elsker du vegetariske frikadeller, elsker du aubergine og smagen af Italien? Så prøv de her vegetarfrikadeller med aubergine!
Vegetarfrikadeller med aubergine har stået på min ønskeseddel meget længe. Jeg elsker vegetarfrikadeller, og jeg elsker aubergine. Så egentlig lå den lige til højrebenet. Men der skulle lige tænkes lidt først … fordi:
Der er jo det ved auberginer, at konsistensen i tilberedt form er ret blød, så hvordan skulle auberginen tilberedes? Jeg kunne godt bare ovnbage (eller mikroovnbage) den, men så forsvinder konsistensen helt i den færdige delle. Jeg kunne også rive auberginen i farsen, men samme resultat (og ville den bliver mør?). I stedet har jeg skåret den i små tern og stegt dem møre på panden. Det passer lige, mens jeg koger quinoa og gør de øvrige ingredienser klar.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Og hvilke øvrige ingredienser? En blød aubergine kræver det noget fasthed for at holde sammen på vegetardellerne. Så jeg har lavet dem på en base af butterbeans og quinoa (quinoa er ALTID godt, hvis du spørger mig). Havregryn, lidt loppefrøskaller, et par æg. Så får jeg en god fast fars, der er nem at arbejde med.
Næste spørgsmål: Hvilket køkken skulle dellerne læne sig opad? Med vegetarfrikadeller med aubergine lyder som noget, der har været en tur i Sydeuropa, men skulle smagen være græsk, tyrkisk, fransk, spansk – eller italiensk? Jeg valgte det sidste.
(Og hvis du har mere lyst til noget græsk/tyrkisk, så prøv mine squashfrikadeller med feta – de er et af bloggens helt store hits).
Men nu var det jo vegetariske frikadeller med aubergine …
Når auberginefrikadeller skal smage af Italien – hvad betyder det så? I mit tilfælde betyder det basilikum, soltørrede tomater – og parmesan. Bare lidt. Der skal ikke så meget til for lige at skrue op for umamismagen, når der også er stegte auberginer og soltørrede tomater i.
Endelig fremgangsmåden: Jeg går både ind for struktur i dellerne – og en nem proces. Så reelt er det kun auberginen, der skal håndteres for sig, og quinoaen, der skal koges. Resten klarer foodprocessoren.
Jeg sagde ikke, de er hurtige. Det ved jeg godt, de ikke er. Men umage betaler sig.
Hvad skal du så servere til? Tja. Prøv fx:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)