Scan for at gå til opskrift
Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Trækketid 15 minutter min
Samlet 55 minutter min
- 1 aubergine (ca. 300 g)
- 3 spsk olivenolie
- 100 g quinoa
- 2,5 dl vand
- salt (til quinoa)
- 1 dåse butter beans
- 1 rødløg (eller alm. zittauerløg)
- 2 fed hvidløg
- 50 g parmesan
- 1 dl fine havregryn
- 1 spsk loppefrøskaller
- ½ tsk fint salt
- 2 æg
- 1 bundt frisk basilikum
- 50 g soltørrede tomater (i olie, drænet)
- olie
Skær auberginen i tern – ca. 1 x 1 cm – og steg dem i olie ved middelvarme, til de er møre, ca. 20 minutter. Drys med lidt salt, og vend rundt undervejs.
Imens: Kog quinoa i ca. 13 minutter.
Dræn butter beans, skær løg i både, pil hvidløg og skær det i skiver, og riv parmesanosten groft.
Tilbered farsen i en foodprocessor: Kør butter beans, rødløg, hvidløg og parmesan, havregryn, loppefrøskaller, salt og æg til en jævn masse.
Hak de soltørrede tomater groft, og pil bladene af basilikum. Tilsæt til farsen, og kør kort, til de er lidt hakkede, men ikke alt for findelte.
Vend auberginetern og kogt quinoa i farsen i hånden, og lad den hvile 15-30 minutter.Tip: Du kan lave evt. tilbehør så længe. Form frikadeller, og steg dem i olie ved middelvarme, ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne.