Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Vegetarfrikadeller med aubergine og italiensk twist

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Trækketid 15 minutter
Samlet 55 minutter

Ingredienser

  • 1 aubergine (ca. 300 g)
  • 3 spsk olivenolie
  • 100 g quinoa
  • 2,5 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 1 dåse butter beans
  • 1 rødløg (eller alm. zittauerløg)
  • 2 fed hvidløg
  • 50 g parmesan
  • 1 dl fine havregryn
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • ½ tsk fint salt
  • 2 æg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 50 g soltørrede tomater (i olie, drænet)
  • olie

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær auberginen i tern – ca. 1 x 1 cm – og steg dem i olie ved middelvarme, til de er møre, ca. 20 minutter. Drys med lidt salt, og vend rundt undervejs.
  • Imens: Kog quinoa i ca. 13 minutter.
  • Dræn butter beans, skær løg i både, pil hvidløg og skær det i skiver, og riv parmesanosten groft.
  • Tilbered farsen i en foodprocessor: Kør butter beans, rødløg, hvidløg og parmesan, havregryn, loppefrøskaller, salt og æg til en jævn masse.
  • Hak de soltørrede tomater groft, og pil bladene af basilikum. Tilsæt til farsen, og kør kort, til de er lidt hakkede, men ikke alt for findelte.
  • Vend auberginetern og kogt quinoa i farsen i hånden, og lad den hvile 15-30 minutter.
    Tip: Du kan lave evt. tilbehør så længe.
  • Form frikadeller, og steg dem i olie ved middelvarme, ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne.