
Frikadeller med squash er måske ikke en græsk opfindelse, og squash er måske ikke den mest aromatiske grønsag i sig selv. Men når man sætter græsk sammen med squash og dermed får squashfrikadeller med feta – så spiller det hele. Du får en let og lækker vegetarfrikadelle med en god balance mellem det milde og det salte. Og godt peppet op med friske krydderurter.
Og græsk eller ej – jeg kan se, at mange kalder det tyrkiske squashfrikadeller. Men det tyrkiske og det græske køkken er også tæt beslægtede :-)
Nå, men jeg går all in på det græske og laver det, jeg i gamle dage kaldte ‘græske kartofler’ til – altså kartoffelfritter i ovn. Og en lille tzatziki.
Skal der en salat til?
Så skal den vel også være græsk? Her kunne jeg finde på at lave en græsk kålsalat – eller en frisk sommersalat med vandmelon og feta.
Hvis det skal være helt autentisk, og du kan finde nogle gode tomater, der smager af noget – så ville jeg snuppe Marias opskrift på græsk salat lige her.

Få styr på væden i dine squash frikadeller
Squash er lidt som agurker – fulde af vand. Og det gør ikke noget rigtig godt for en delle. Derfor har jeg et par tips, der også indgår i opskriften:
Sørg for at salte den revne squash. Salt trækker væden ud af squashen (og rent kemisk går det under navnet osmose). Blandingen skal ikke trække i mange minutter, før du kan se det, og væden bliver nem at presse fra.
Tilsæt loppefrøskaller. Loppefrøskaller har en fantastisk sugeevne, og igen: Der skal ikke meget til. Bare en spiseskefuld og 5 minutters trækketid. Så har du en fars, du kan arbejde med.
Andre vegetariske deller?
Vil du gerne have en grøn delle, er mulighederne nærmest uendelige. Her får du et par af mine andre favoritter:
Rødbedebøffer. Også med feta. Jeg ELSKER dem.
Quinoadeller til en gang spaghetti (og tjek tomatsaucen!)
Nødde-champignondeller. Nødder. Champignons. Behøver jeg sige mere?
Super nemme og gode. Kom dog ikke kanel i, men lidt karry
Hej Dorte, tusind tak for din kommentar! Og måske andre kan bruge din ide med at skifte lidt ud i krydderierne – tak for den også :-) Kh Bodil