
Squashfrikadeller med feta er vegetarfrikadeller på den måde, hvor du ikke behøver være vegetar for at elske dem.
Græske vegetar frikadeller – eller tyrkiske
Squash er måske ikke den mest aromatiske grønsag i sig selv. Men når man sætter den sammen med med feta og krydderurter – så spiller det hele. Du får en let og lækker vegetarfrikadelle med en god balance mellem det milde og det salte. Godt peppet op med friske krydderurter. Og med en skøn stegeskorpe, når du serverer.
Oprindeligt kaldte jeg dem græske squasfrikadeller, men jeg kan se, at mange kalder det tyrkiske squashfrikadeller. Well, det tyrkiske og det græske køkken er også tæt beslægtede, så det giver mening :-)
I tilbehøret går jeg imidlertid all in på det græske og laver det, jeg i gamle dage kaldte ‘græske kartofler’ til – altså kartoffelfritter i ovn. Og en lille tzatziki. Hvis du hellere vil have en stor, klassisk tzatziki, er den her.
Skal der en salat til squashfrikadeller?
Så skal den vel også være græsk? Her kunne jeg finde på at lave en græsk kålsalat – eller en frisk sommersalat med vandmelon og feta.
Hvis det skal være mere ‘rigtig’ græsk, og du kan finde nogle gode tomater, der smager af noget – så ville jeg lave en tomatsalat med feta og mynte. Den er virkelig simpel og virkelig god til.

Få styr på væden i dine squash frikadeller
Squash er lidt som agurker – fulde af vand. Og det gør ikke noget rigtig godt for en delle. Derfor har jeg et par tips, der også indgår i opskriften:
Sørg for at salte den revne squash. Salt trækker væden ud af squashen (og rent kemisk går det under navnet osmose). Blandingen skal ikke trække i mange minutter, før du kan se det, og væden bliver nem at presse fra.
Tilsæt loppefrøskaller. Loppefrøskaller har en fantastisk sugeevne, og igen: Der skal ikke meget til. Bare en spiseskefuld og 5 minutters trækketid. Så har du en fars, du kan arbejde med.
Skal man være vegetar for at elske vegetarfrikadeller?
Squashfrikadellerne er et rigtig godt eksempel på, at man ikke behøver være vegetar for at elske vegetarmad. Lidt feta i farsen, så får de en skøn fyldig smag, og på den måde kan du nemt klemme en ekstra grøn dag ind i ugen.
Forresten, så kan du også fryse dellerne, hvis du får nogen til overs. Jeg bruger dem lykkeligt i madpakken, på et stykke ristet rugbrød eller bare til at lukke munden på ulvetimesulten klokken 17. En snack, såmænd.
Andre vegetariske deller?
Vil du gerne have en grøn delle, er mulighederne nærmest uendelige. Her får du et par af mine andre favoritter:



Super nemme og gode. Kom dog ikke kanel i, men lidt karry
Hej Dorte, tusind tak for din kommentar! Og måske andre kan bruge din ide med at skifte lidt ud i krydderierne – tak for den også :-) Kh Bodil
Super gode. Dog synes jeg der mangler lidt salt. God ide med lidt karry i stedet for kanel.
Hej Lene, tak for din kommentar! Dejligt du kan li’ squashfrikadellerne. Behovet for salt kan være forskelligt, alt efter om man får vredet alt saltet ud af de revne squash. Altid en god idé at smage til, så jeg har tilføjet det i opskriften. Godt tip. Kh Bodil