Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Græske squashfrikadeller med feta

Squash er måske ikke den mest aromatiske grønsag i sig selv, men i sådan nogle græske squashfrikadeller med feta gør den virkelig godt. Du får en let og lækker delle med en god balance mellem det milde og det salte. Og godt peppet op med friske krydderurter.

Græske squashfrikadeller med feta

Få styr på væden i dine squashfrikadeller

Squash er lidt som agurker – fulde af vand. Og det gør ikke noget rigtig godt for en delle. Derfor har jeg et par tips, der også indgår i opskriften:

Sørg for at salte den revne squash. Salt trækker væden ud af squashen (og rent kemisk går det under navnet osmose). Blandingen skal ikke trække i mange minutter, før du kan se det, og væden bliver nem at presse fra.

Tilsæt loppefrøskaller. Loppefrøskaller har en fantastisk sugeevne, og der skal ikke meget til. Bare en spiseskefuld og 5 minutters trækketid. Så har du en fars, du kan arbejde med.

Andre vegetariske deller?

Vil du gerne have en grøn delle, er mulighederne nærmest uendelige. Her får du et par af mine andre favoritter:

Rødbedebøffer. Også med feta. Jeg ELSKER dem.

Quinoadeller til en gang spaghetti (og tjek tomatsaucen!)

Nødde-champignondeller. Bare fordi …

Opskrift på græske squashfrikadeller

Aftensmad

Rækker til: Ca. 14 stk.

Du skal bruge:

  • 500 g squash (ca. 2 stk.)
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl hakket frisk mynte og persille, blandet
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 æg
  • 1 dl fine havregryn
  • 3 dl kogt quinoa
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 100 g feta
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kanel
  • olivenolie til at stege i

Sådan gør du:

  1. Hvis du ikke har kogt quinoa på lager – start med at koge quinoaen. Skyld den først, og kog den i rigeligt vand i 10 minutter med lidt salt. Lad den hvile et par minutter, og hæld den i en sigte, hvor den kan dryppe af. Imens:

  2. Riv squashen groft, og vend den med salt. Lad den hvile.

  3. Skyl og hak krydderurterne i hånden. Pil og hak løg og hvidløg fint, evt. i en minihakker. Hak fetaosten i tern (eller smuldr med fingrene).

  4. Pres væden fra squashen, og bland farsen. Lad den hvile 5-10 minutter.

  5. Form squashfrikadellerne med en ske, og steg dem i rigelig olivenolie ved mellemvarme, ca. 5 minutter på hver side, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Græske squashfrikadeller med feta

Tip om tilbehør til dine squashfrikadeller

Jeg serverer mine græske squashfrikadeller med – tadaaah – lidt græsk inspireret tilbehør:

En tzatziki: 1 agurk revet groft (saltet, væden presset fra) blandet med 1-2 fed presset hvidløg og 5 dl græsk yoghurt. Smag til med salt og citron.

Og nogle ovnstegte kartofler. Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Giv dem et opkog, mens ovnen bliver 200 grader varm – hæld vandet fra, og vend kartoflerne med olivenolie og krydderier. De skal have 20-30 minutter i ovnen (nemmest på bagepapir). Drys med flagesalt.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.