Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græske squashfrikadeller med feta

Squashfrikadeller med feta og quinoa

Antal 4 personer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (rå)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 600 g squash (ca. 2 stk.)
  • ½ tsk salt
  • ½ bundt frisk persille
  • ½ bundt frisk mynte
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 150 g feta
  • 3 æg
  • 2 dl fine havregryn
  • 2 spsk mel
  • 1 tsk spidskommen
  • ½ tsk kanel
  • ¼ tsk salt (smag til)
  • olivenolie til at stege i

Kokkens noter

For lidt ekstra luksus: Vend squashfrikadellerne i pankorasp, inden du steger dem. Så bliver de ekstra sprøde.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Hvis du ikke har kogt quinoa på lager – start med den. Skyl den først, og kog den i 13 minutter med lidt salt. Køl af.
  • Riv squashen groft, og vend den med salt. Lad den hvile, mens du går videre.
  • Skyl og hak krydderurterne i hånden. Pil og hak løg og hvidløg fint, evt. i en minihakker. Hak fetaosten i tern (eller smuldr med fingrene).
  • Pres væden fra squashen, og bland farsen. Lad den samle sig i 5 minutter.
  • Start med at stege en teskefuld af farsen og smag på den – mangler den salt? Så tilsæt. Ellers: Form squashfrikadellerne med en ske, og steg dem i rigelig olivenolie ved mellemvarme, ca. 5 minutter på hver side, til de er sprøde, gyldne og gennemstegte.