Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Vegetariske squash frikadeller smager af Grækenland og sommer. På græsk hedder de kolokithokeftedes, og her får du opskriften.
Kolokithokeftedes hedder de på det græske menukort – og de står typisk under forretter. Det afholder nu ikke mig for at spise dem som hovedret. Så bestiller jeg en græsk salat til og måske en tzatziki.
Squashfrikadellerne er forskellige fra gang til gang, og det er de såmænd også herhjemme. Men jeg er blevet stor fan af ekstra smag – med krydderurter, spidskommen og en snas kanel. Du kan sagtens vælge til og fra på det. Squash og feta har hovedrollerne, og det spiller!
Squashfrikadeller med feta er vegetarfrikadeller på den måde, hvor du ikke behøver være vegetar for at elske dem. En let vegetarisk frikadelle, der både er lækker til aftensmad og på et stykke rugbrød dagen efter.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Tilbehør til squashfrikadeller synes jeg falder i 3 dele:
Forresten, så kan du også fryse dellerne, hvis du får nogen til overs. Jeg bruger dem lykkeligt i madpakken, på et stykke ristet rugbrød eller bare til at lukke munden på ulvetimesulten klokken 17. En snack, såmænd.
Squash er lidt som agurker – fulde af vand. Og det gør ikke noget rigtig godt for en delle. Derfor har jeg et par tips, der også indgår i opskriften:
Squashfrikadellerne er et rigtig godt eksempel på, at man ikke behøver være vegetar for at elske vegetarmad. Lidt feta i farsen, så får de en skøn fyldig smag, og på den måde kan du nemt klemme en ekstra grøn dag ind i ugen.
Squash er måske ikke den mest aromatiske grønsag i sig selv. Men når man sætter den sammen med med feta og krydderurter – så spiller det hele. Du får en let og lækker vegetarfrikadelle med en god balance mellem det milde og det salte. Godt peppet op med friske krydderurter. Og med en skøn stegeskorpe, når du serverer.
Oprindeligt kaldte jeg dem græske squashfrikadeller, men jeg kan se, at mange kalder det tyrkiske squashfrikadeller. Well, det tyrkiske og det græske køkken er også tæt beslægtede, så det giver mening 🙂
Vil du gerne have en grøn delle, er mulighederne nærmest uendelige. Her får du et par af mine andre favoritter:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Super nemme og gode. Kom dog ikke kanel i, men lidt karry
Hej Dorte, tusind tak for din kommentar! Og måske andre kan bruge din ide med at skifte lidt ud i krydderierne – tak for den også 🙂 Kh Bodil
Super gode. Dog synes jeg der mangler lidt salt. God ide med lidt karry i stedet for kanel.
Hej Lene, tak for din kommentar! Dejligt du kan li’ squashfrikadellerne. Behovet for salt kan være forskelligt, alt efter om man får vredet alt saltet ud af de revne squash. Altid en god idé at smage til, så jeg har tilføjet det i opskriften. Godt tip. Kh Bodil