
Elsker du græsk salat – og elsker du kål? Så kan jeg anbefale græsk kålsalat! Her blev det en god solid frokostsalat, som du kan tage med som salat i glas (og ja, jeg kan godt spise hele glasset selv) – eller bare servere derhjemme.
Kålsalat på græsk – det bedste af to verdener
Okay, græsk er måske så meget sagt, men på en kold dansk vinterdag kan jeg godt komme til at savne Grækenland. Solskin kunne jeg ikke købe mig til, men der var pludselig en god stor spand små økologiske tomater på tilbud til en flad 20’er. Og hvad skal der til tomater?
Feta. Og. Oliven.
Her stopper ligheden med den græske salat så lidt brat , for der er bare ikke ret meget gods i en traditionel græsk salat. Hvis jeg skal blive mæt, skal der mere til, så mine madpakker kører vinteren igennem på en base af kål. Alverdens kål, for kål mætter og gør maven glad. Nu fik ugens kålbase så også lov til at smage lidt på en græsk salat.

Græsk kålsalat – som tilbehør og i madpakken
Jeg testede først salaten i weekenden, hvor den blev serveret som tilbehør og på fad – uden belugalinser. Men da den skulle med i madpakken, fik den et skud protein.
Du kan selvfølgelig også bruge andre typer bønner og linser – fx edamamebønner direkte fra fryseren. Dejlig nemt.
Når jeg pakker til madpakke, har jeg to modeller: Enten som jeg viser her: Med dressingen i bunden af beholderen. Eller den modsatte: Den, hvor pynten ligger i bunden og kålen øverst. Dressingen ved siden af. Når jeg vender den ud på tallerkenen, vender salaten rigtigt, og jeg hælder dressingen over.
Elsker du kålsalater? Så prøv nogle flere …
Der er rigtig mange kålsalater på bloggen – her får du et lille udsnit af de mest populære:
- Rød spidskålssalat med hindbær og hindbærdressing – skøn og sommerlig!
- Grønkålssalat i festtøjet – med appelsin, granatæble og alt mulig andet godt
- Rødkålssalat med æbler, feta og dadler – et farverigt vinterhit


