Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Græsk vintersalat med feta og oliven

Elsker du græsk salat – og elsker du kål? Så kan jeg anbefale græsk kålsalat! Her blev det en god solid frokostsalat, som du kan tage med som salat i glas (og ja, jeg kan godt spise hele glasset selv) – eller bare servere derhjemme.

Kålsalat på græsk – det bedste af to verdener

Okay, græsk er måske så meget sagt, men på en kold dansk vinterdag kan jeg godt komme til at savne Grækenland. Solskin kunne jeg ikke købe mig til, men der var pludselig en god stor spand små økologiske tomater på tilbud til en flad 20’er. Og hvad skal der til tomater?

Feta. Og. Oliven.

Her stopper ligheden med den græske salat så lidt brat , for der er bare ikke ret meget gods i en traditionel græsk salat. Hvis jeg skal blive mæt, skal der mere til, så mine madpakker kører vinteren igennem på en base af kål. Alverdens kål, for kål mætter og gør maven glad. Nu fik ugens kålbase så også lov til at smage lidt på en græsk salat.

Græsk vintersalat med feta og oliven

Græsk kålsalat – som tilbehør og i madpakken

Jeg testede først salaten i weekenden, hvor den blev serveret som tilbehør og på fad – uden belugalinser. Men da den skulle med i madpakken, fik den et skud protein.

Du kan selvfølgelig også bruge andre typer bønner og linser – fx edamamebønner direkte fra fryseren. Dejlig nemt.

Når jeg pakker til madpakke, har jeg to modeller: Enten som jeg viser her: Med dressingen i bunden af beholderen. Eller den modsatte: Den, hvor pynten ligger i bunden og kålen øverst. Dressingen ved siden af. Når jeg vender den ud på tallerkenen, vender salaten rigtigt, og jeg hælder dressingen over.

Elsker du kålsalater? Så prøv nogle flere …

Der er rigtig mange kålsalater på bloggen – her får du et lille udsnit af de mest populære:


Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Græsk kålsalat

Salater

Rækker til: 1 stor frokostsalat

Forberedelse: 30 minutter

Du skal bruge:

 • 3 spsk olie-eddikedressing 

 • 1 dl kogte belugalinser eller 2 dl kogt quinoa

 • 2 dl rød spidskål, fint snittet

 • 1 dl grønkål, hakket

 • Smuldret feta efter smag

 • 10 små tomater

 • 6-8 sorte oliven

 • 1 spsk ristede pinjekerner

Sådan gør du:

 1. Inden du blander din salat, er der to ting, du skal forberede: Belugalinser eller quinoa –  skal koges og køle lidt af. Kog efter anvisningen på posen, ikke for længe. Og pinjekerner – de skal ristes lidt på panden. Så er du klar.

 2. Snit spidskålen fint – gerne på mandolinjern. Massér grønkålen med lidt olivenolie, og hak den. Skær de små tomater i kvarte. Smuldr fetaosten.

 3. Hvis du vil have salaten med i madpakken, skal du starte fra bunden: Hæld 2-3 spiseskeer olie-eddikedressing i bunden af din beholder. Og resten i denne rækkefølge: Belugalinser eller quinoa. Rød spidskål. Feta. Grønkål. Tomater. Oliven. Pinjekerner. Låg på. Vip salaten rundt, så dressingen bliver fordelt, inden du spiser.

 4. Hvis salaten skal serveres: Bland de to slags kål og belugalinser/quinoa. Fordel tomater, feta og oliven ovenpå. Dressing på. Og pinjekerner til sidst. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Græsk vintersalat med feta og oliven

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.