Scan for at gå til opskrift
Græsk kålsalat
Forb. tid 30 minutter min
- ½ dl belugalinser (eller 2 dl kogt quinoa)
- vand
- salt
- 2 spsk pinjekerner
- 250 g rød spidskål
- 100 g grønkål
- 50 g feta
- 15 små tomater
- 15 sorte oliven
Dressing:
- 1 spsk eddike (fx vineddike eller balsamico)
- 3 spsk olie (fx olivenolie)
- salt
Du kan også bruge min olie-eddikedressing til salaten. Jeg anbefaler altid at lave en stor portion, så du har dressing klar til mange salater. Og det tager kun 5 minutter. Opskriften er her.
Inden du blander din salat, er der to ting, du skal forberede: Belugalinser eller quinoa – skal koges og køle lidt af. Kog belugalinser ca. 18 minutter i rigeligt letsaltet vand, dræn vandet fra og køl af. Kog 1 dl quinoa i 1,5 dl letsaltet vand i 13 minutter, køl af. Og pinjekerner – de skal ristes lidt på panden. Så er du klar. Snit spidskålen fint – gerne på mandolinjern. Massér grønkålen med lidt olivenolie, og hak den. Skær de små tomater i kvarte. Smuldr fetaosten.
Ryst dressingen sammen (se tip under opskriften).
Hvis du vil have salaten med i madpakken, skal du starte fra bunden: Hæld dressing i bunden af din beholder. Og resten i denne rækkefølge: Belugalinser eller quinoa. Rød spidskål. Feta. Grønkål. Tomater. Oliven. Pinjekerner. Låg på. Vip salaten rundt, så dressingen bliver fordelt, inden du spiser.
Hvis salaten skal serveres: Bland de to slags kål og belugalinser/quinoa. Fordel tomater, feta og oliven ovenpå. Dressing på. Og pinjekerner til sidst. Servér!