Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græsk vintersalat med feta og oliven

Græsk kålsalat

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter

Ingredienser

  • ½ dl belugalinser (eller 2 dl kogt quinoa)
  • vand
  • salt
  • 2 spsk pinjekerner
  • 250 g rød spidskål
  • 100 g grønkål
  • 50 g feta
  • 15 små tomater
  • 15 sorte oliven
Dressing:
  • 1 spsk eddike (fx vineddike eller balsamico)
  • 3 spsk olie (fx olivenolie)
  • salt

Kokkens noter

Du kan også bruge min olie-eddikedressing til salaten. Jeg anbefaler altid at lave en stor portion, så du har dressing klar til mange salater. Og det tager kun 5 minutter. Opskriften er her.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Inden du blander din salat, er der to ting, du skal forberede: Belugalinser eller quinoa – skal koges og køle lidt af. Kog belugalinser ca. 18 minutter i rigeligt letsaltet vand, dræn vandet fra og køl af. Kog 1 dl quinoa i 1,5 dl letsaltet vand i 13 minutter, køl af.
    Og pinjekerner – de skal ristes lidt på panden. Så er du klar.
  • Snit spidskålen fint – gerne på mandolinjern. Massér grønkålen med lidt olivenolie, og hak den. Skær de små tomater i kvarte. Smuldr fetaosten.
  • Ryst dressingen sammen (se tip under opskriften).
  • Hvis du vil have salaten med i madpakken, skal du starte fra bunden: Hæld dressing i bunden af din beholder. Og resten i denne rækkefølge: Belugalinser eller quinoa. Rød spidskål. Feta. Grønkål. Tomater. Oliven. Pinjekerner. Låg på. Vip salaten rundt, så dressingen bliver fordelt, inden du spiser.
  • Hvis salaten skal serveres: Bland de to slags kål og belugalinser/quinoa. Fordel tomater, feta og oliven ovenpå. Dressing på. Og pinjekerner til sidst. Servér!