Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Elsker du aubergine, så er auberginesalat lige noget for dig.
Her får du en græsk inspireret salat med bagte auberginer, friske tomater, godt med friske krydderurter, quinoa og selvfølgelig feta på toppen.
Auberginesalat er dejligt tilbehør til alt fra kød og fisk til vegetariske måltider. Den har en sommerlig vibe, men den kan man jo også få brug for om vinteren.
Ja, der er nok overflødigt at sige, men hvis der skal aubergine i en salat, skal den tilberedes først. Her har jeg valgt at skære den i nogle tykke, saftige stykker, der nemt bliver møre, når de får en tur i ovnen.
Hvis du foretrækker det, kan du også stege auberginerne på en pande – så vil jeg nok gøre det i tykke skiver og evt. skære dem i kvarte, inden jeg putter dem i salaten.
Fordelen ved at bage auberginerne i ovnen er, at det er lidt nemmere at styre mængden af olie. Jeg anbefaler under alle omstændigheder, at du ikke decideret sparer på olien, for så kan auberginerne godt blive lidt tørre og tamme. På en pande er det svært at skrue ned for mængden af olie, men i ovnen er det dig, der bestemmer.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Jeg har bygget auberginesalaten, så den mætter både øjne og mave – og smager skønt af græsk sommer:
Her får du et par andre forslag – den ene er en bagt salat, hvor du også bager tomaterne. Den anden er en god klassiker med grillede aubergineskiver, tomater og tahindressing. Elsker (også) den!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)