Tomattærte med aubergine er en uimodståelig madtærte, der kombinerer mange af mine livretter i én: Tærte. Tomat. Ost. Aubergine. Og sprød tærtebund.
Præcis sådan en madtærte, der er hele umagen værd!
Du kan forberede tomattærte med aubergine i god tid
Madtærter tager tid – når man laver det hele fra bunden. Men hvis du er god til at planlægge, kan du sagtens gøre det nemt for dig selv, for du kan gøre det meste klar i forvejen:
Lad aubergineskiverne trække med salt, og grill dem med olie.
Bag de halve tomater.
Ælt dejen, og forbag bunden.
Så kan du samle tærten på 10 minutter og bage den. Klar på under en time.
Du kan også bage tærten helt færdig på forhånd. Så skal den bare varmes et kvarters tid ved 160 grader, før I skal spise.
Og tro mig: Den er umagen værd!
Tomattærte med aubergine og hytteost
Forb. tid 1 timet20 minuttermin
Tilb. tid 40 minuttermin
Hviletid efter bagning 15 minuttermin
Samlet 2 timert15 minuttermin
5 fra 2 stemmer
Tomattærten er det rene smovs for dig, der elsker madtærter. Fyldet er tilberedt med tid og kærlighed, og det kan du smage.
350gtomater(gerne forskellige farver og størrelser)
2rødløg
olivenolie (til grønsagerne i ovnen)
2æg
400ghytteost
2tsktørret timian(delt i to – til tomaterne og til æggemassen)
½tsktørret rosmarin
olivenolie
salt og friskkværnet peber
100gost(fx cheddar eller parmesan)
Sådan gør du:
Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen, til de er lysebrune. De skal grilles på begge sider. Når de er færdige – sæt til side.
Gør dejen klar: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det, til det ligner revet ost. Tilsæt lidt vand, og saml dejen. Læg den på køl.
Nu tomaterne: Skær de store i skiver og de små i halve. Giv skærefladerne lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt dem ind. Giv dem ca. en halv time.
Løgene: Skær dem i tynde både, og smid dem op i en skål med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Vend dem rundt, og bred også dem ud på en plade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen til tomaterne. De skal have 15-20 minutter v. 175 grader.
Smør en tærteform (helst metal) med smør. Rul dejen ud, og beklæd formen. Prik bunden med en gaffel.
Når løgene har taget lidt farve – tag dem ud, og sæt i stedet tærtebunden ind. Den skal have 15-20 minutter, også ved 175 grader.
Bland æggemassen: Riv osten, og rør den sammen med æggene, hytteosten, 1 tsk timian, rosmarin, salt og peber.
Tag tærtebunden ud efter 15-20 minutter, og saml tærten: Fordel halvdelen af æggeblandingen på tærtebunden, læg aubergineskiverne ovenpå. Fordel løgene på aubergineskiverne, og dæk dem med resten af æggeblandingen. Læg nu de halve tomater øverst – start i kanten og arbejd indefter.
Bag tærten ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, inden du skærer den ud.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tilbered tomater, løg og auberginer først
Når man bruger tomater i tærte, er det vigtigt, de ikke er for våde, for så bliver tærten det også. Derfor giver jeg dem en halv time i ovnen, hvor de nærmest bliver semidried. Løgene kommer ind i samme omgang, så de får den lækre lidt karamelliserede smag.
Auberginen kræver også noget kærlighed, før den kommer i tærten: Når jeg har tid, salter jeg skiverne først. Og under alle omstændigheder skal aubergineskiverne være møre, før de kommer i tærten. Det klarer jeg også i ovnen, men du kan sagtens stege dem på en pande, hvis du foretrækker det.
Så altså – en tomattærte med aubergine er et rigtig søndagsprojekt. Med mindre, du er god til at planlægge …
Tilbehør til tomattærte?
Server en god salat til tærten. Jeg elsker kålsalater, så jeg vil fx foreslå fx:
Tærten med laks og hytteost har også fået lidt røget laks, der giver smagen en ny dimension. En rigtig familiefavorit. God til både aftensmad, frokost og buffet.
Uhmm- og så får mine tomater et fed hvidløg og auberginerne et drys chilli
Kære Marianne, faktisk minder den jo lidt om den Paul Holt, vi begge kender. Og hvidløg har da aldrig gjort en tomatret ringere … eller chili, som jeg jo ved, du sværger til 😉 Tak for kommentaren! Kh Bodil
Kan aubergine tærten fryses efter den er færdig bagt og kølet af?
Hej Jeanette
det kan den sagtens. Bare sørg for, den er helt tøet op, inden du varmer den op igen – så kan du varme den i ovnen ved 140 grader (varmluft) i 15-20 minutter. 150 grader i alm. over-undervarme. God fornøjelse! Kh Bodil
Uhmm- og så får mine tomater et fed hvidløg og auberginerne et drys chilli
Kære Marianne, faktisk minder den jo lidt om den Paul Holt, vi begge kender. Og hvidløg har da aldrig gjort en tomatret ringere … eller chili, som jeg jo ved, du sværger til 😉 Tak for kommentaren! Kh Bodil
Kan aubergine tærten fryses efter den er færdig bagt og kølet af?
Hej Jeanette
det kan den sagtens. Bare sørg for, den er helt tøet op, inden du varmer den op igen – så kan du varme den i ovnen ved 140 grader (varmluft) i 15-20 minutter. 150 grader i alm. over-undervarme. God fornøjelse! Kh Bodil
jeg elsker auberginer også på den her måde!
Alt med auberginer, jo. Jeg vil virkelig anbefale dig at prøve denne også https://muttionline.dk/madtaerte-med-hytteost-soede-kartofler-og-aubergine/
Tak for at skrive!
Kh Bodil
Superlækker. Min mand siger for første gang: ‘den opskrift må du godt gemme!’
Hej Bodil, du må hilse din mand og sige tak for kompliment! Tak for at skrive ◡̈
Kh Bodil