Følg med her:
Galette med tomat og pesto – tomatgalette
Tomatgalette er en enkel udgave af en madtærte - med masser af smag! Sprød bund, koncentreret smag af solmodne tomater og pesto.

Galette med tomat er en rasende velsmagende lille sag. Der er mindre fyld i en galette end i en tærte, men det får bare mig til at tænke, at det skal smage af ekstra meget!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Til fyldet skal du bruge:
- 900 g tomater
- 2 løg (gerne rødløg)
- 2 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk pesto (bedst hjemmelavet!)
Til bunden skal du bruge:
- 75 g smør
- 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)
- salt (mellem to fingre)
- ¾ dl yoghurt naturel
Til servering skal du også bruge:
- parmesan
- frisk basilikum
Sådan gør du:
- Start med dejen. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.
- Skær tomaterne i skiver, og læg dem på bagepapir. Bland 1/2 dl olivenolie med pressede hvidløg, salt og peber, og dryp lidt af olien over tomaterne. Resten skal bruges til løgene.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag tomatskiverne i ca. 45 minutter.
- Imens: Pil løgene, og skær dem i smalle både. Vend dem i resten af olien, bred dem ud på bagepapir, og bag dem ca. 15 minutter sammen med tomaterne.
- Del dejen i 2, og rul dem ud i cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir.
- Smør bundene med pesto – hold afstand til kanten, der skal foldes ind. Fordel de bagte tomater og løg ovenpå, og fold kanterne lidt ind over fyldet – se billederne. Bag tomatgaletterne i ovnen i ca. 30 minutter.
- Pynt med friskhøvlet parmesan og frisk basilikum, når du serverer.

Tomatgalette – fuld af smagfulde tomater
Hvis du har bagt tomattærte, ved du, at tomater er en meget våd ingrediens. Derfor sørger jeg for at dampe væden godt ud af tomaterne, inden de kommer i galetten. Løgene får samme tur – i ovnen, til de næsten er karamelliserede.
Og så er der ikke meget mere at gøre end at tilsætte den bedste pesto, jeg kender – og høvle lidt frisk parmesan over, når de kommer på bordet.
Velbekomme!
Tilbehør til tomatgalette
Gør som franskmændene – spis en salat først. Eller gør som danskerne: Spis en salat til. Alt efter årstiden – en kålsalat, en aspargessalat eller bare en let grøn salat med vinaigrette.
