Scan for at gå til opskrift
Tomatgalette med pesto
Forb. tid 1 time t
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet 1 time t 25 minutter min
Til fyldet skal du bruge:
- 900 g tomater
- 2 løg (gerne rødløg)
- 2 fed hvidløg
- ½ dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 4 spsk pesto (bedst hjemmelavet!)
Til bunden skal du bruge:
- 75 g smør
- 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)
- salt (mellem to fingre)
- ¾ dl yoghurt naturel
Til servering skal du også bruge:
Start med dejen. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.
Skær tomaterne i skiver, og læg dem på bagepapir. Bland 1/2 dl olivenolie med pressede hvidløg, salt og peber, og dryp lidt af olien over tomaterne. Resten skal bruges til løgene.
-
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag tomatskiverne i ca. 45 minutter.
-
Imens: Pil løgene, og skær dem i smalle både. Vend dem i resten af olien, bred dem ud på bagepapir, og bag dem ca. 15 minutter sammen med tomaterne.
Del dejen i 2, og rul dem ud i cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir.
Smør bundene med pesto – hold afstand til kanten, der skal foldes ind. Fordel de bagte tomater og løg ovenpå, og fold kanterne lidt ind over fyldet – se billederne. Bag tomatgaletterne i ovnen i ca. 30 minutter.
-
Pynt med friskhøvlet parmesan og frisk basilikum, når du serverer.