Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tomatgalette med pesto

Tomatgalette med pesto

Antal 4 personer
Forb. tid 1 time
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 1 time 25 minutter

Ingredienser

Til fyldet skal du bruge:
  • 900 g tomater
  • 2 løg (gerne rødløg)
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 spsk pesto (bedst hjemmelavet!)
Til bunden skal du bruge:
  • 75 g smør
  • 150 g mel (jeg bruger stenformalet fuldkorn)
  • salt (mellem to fingre)
  • ¾ dl yoghurt naturel
Til servering skal du også bruge:
  • parmesan
  • frisk basilikum

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med dejen. Smuldr smørret i mel og salt. Saml dejen hurtigt med yoghurt, og læg den i køleskabet.
  • Skær tomaterne i skiver, og læg dem på bagepapir. Bland 1/2 dl olivenolie med pressede hvidløg, salt og peber, og dryp lidt af olien over tomaterne. Resten skal bruges til løgene.
  • Tomatgalette - tomater og løg
    Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og bag tomatskiverne i ca. 45 minutter.
  • Tomatgalette - tomater og løg
    Imens: Pil løgene, og skær dem i smalle både. Vend dem i resten af olien, bred dem ud på bagepapir, og bag dem ca. 15 minutter sammen med tomaterne.
  • Del dejen i 2, og rul dem ud i cirkler med en diameter på ca. 25 cm. Læg dem på bagepapir.
  • Smør bundene med pesto – hold afstand til kanten, der skal foldes ind. Fordel de bagte tomater og løg ovenpå, og fold kanterne lidt ind over fyldet – se billederne. Bag tomatgaletterne i ovnen i ca. 30 minutter.
  • Galette med tomat og pesto - tomatgalette
    Pynt med friskhøvlet parmesan og frisk basilikum, når du serverer.