Scan for at gå til opskrift
Tomattærte med aubergine og hytteost
Forb. tid 1 time t 20 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Hviletid efter bagning 15 minutter min
Samlet 2 timer t 15 minutter min
Til tærtebunden skal du bruge:
- 80 g hvedemel
- 80 g grahamsmel
- 80 g smør
- smør (til tærteformen)
- salt (mellem to fingre)
- vand (til at samle dejen med)
Til fyldet skal du bruge:
- 2 auberginer
- 350 g tomater (gerne forskellige farver og størrelser)
- 2 rødløg
- olivenolie (til grønsagerne i ovnen)
- 2 æg
- 400 g hytteost
- 2 tsk timian (delt i to - til tomaterne og til æggemassen)
- ½ tsk rosmarin
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
- 100 g ost (fx cheddar eller parmesan)
Auberginerne først: Skær dem i 1 cm tykke skiver, og pensl dem med olivenolie på begge sider. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir, og grill dem i ovnen, til de er lysebrune. De skal grilles på begge sider. Når de er færdige – sæt til side.
Gør dejen klar: Hak smørret ud i de tørre ingredienser, og smuldr det, til det ligner revet ost. Tilsæt lidt vand, og saml dejen. Læg den på køl.
Nu tomaterne: Skær de store i skiver og de små i halve. Giv skærefladerne lidt olivenolie, timian, salt og peber. Bred dem ud på en plade med bagepapir med skærefladen opad. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt dem ind. Giv dem ca. en halv time.
Løgene: Skær dem i tynde både, og smid dem op i en skål med 2 spsk olivenolie, salt og peber. Vend dem rundt, og bred også dem ud på en plade med bagepapir, og sæt dem ind i ovnen til tomaterne. De skal have 15-20 minutter v. 175 grader.
Smør en tærteform (helst metal) med smør. Rul dejen ud, og beklæd formen. Prik bunden med en gaffel.
Når løgene har taget lidt farve – tag dem ud, og sæt i stedet tærtebunden ind. Den skal have 15-20 minutter, også ved 175 grader.
Bland æggemassen: Riv osten, og rør den sammen med æggene, hytteosten, 1 tsk timian, rosmarin, salt og peber.
Tag tærtebunden ud efter 15-20 minutter, og saml tærten: Fordel halvdelen af æggeblandingen på tærtebunden, læg aubergineskiverne ovenpå. Fordel løgene på aubergineskiverne, og dæk dem med resten af æggeblandingen. Læg nu de halve tomater øverst – start i kanten og arbejd indefter.
Bag tærten ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter. Lad den hvile mindst et kvarter, inden du skærer den ud.