Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Auberginesalat med feta

Auberginesalat med feta

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber (til auberginerne)
  • 2 dl quinoa
  • salt (til quinoaen)
  • 300 g små tomater (cherry- eller daterino tomater)
  • 1 rødløg (lille)
  • 1 bundt friske krydderurter (fx persille og mynte)
  • 100 g feta
Til citrondressingen:
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olie (rapsolie, olivenolie eller en mix)
  • 1 fed presset hvidløg (lille eller efter smag)
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skær auberginerne i grove tern. Vend dem med olie, salt og peber (evt. flere krydderier efter smag). Tænd ovnen på 200 grader varmluft, bred dem ud på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 25 minutter.
  • Hvis du ikke har kogt quinoa – kog quinoa i 3 dl vand med lidt salt, og lad den simre ca. 13 minutter. Bred den ud på en tallerken, så den køler hurtigt af.
  • Halver tomaterne.
  • Hak rødløg fint.
  • Hak krydderurterne. Gem lidt hele blade til pynt.
  • Bland dressingen.
  • Når quinoaen er kølet af: Bland quinoa, hakkede krydderurter, rødløg og dressing.
  • Bred de fleste af aubergineternene ud på et fad. Fordel quinoablandingen over. Læg tomaterne og de sidste stykker aubergine ovenpå. Smuldr fetaen over, og pynt med lidt krydderurter. Servér!