Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En mangosalat med spidskål er en frisk salat med den søde twist, der passer rigtig godt til spicy mad.
Brug den som tilbehør til både mexicansk og indisk aftensmad.
Når jeg kan få fat i de søde, modne mangoer, tænker jeg straks på salat med mango. Det er lidt en luksussalat for mig, sikkert også fordi mango er ret sød i det. Men her får mangoen godt modspil af en dressing med både lime, passionsfrugt og chili. De giver et skønt syrligt og spicy spark i salaten.
Salat er ikke bare salat. I min levetid er vi gået fra hovedsalaten med mormordressing til kinakål og iceberg … og til det, jeg elsker mest i dag: Kålsalater.
I dag er spidskål nok den mest hyppige salat i mange danske køkkener, og den er afgjort også rigere på næringsstoffer end dens mere fiberfattige fætre og kusiner. Her får du kostfibre, der mætter og holder gang i din fordøjelse. Spidskål har også et højt indhold af vitminer som K, C og flere B-vitaminer.
Spidskålen smager tilmed dejlig mildt og kan gå sammen med stort set alt. Derfor er det også nemt at twiste spidskålssalat i mange retninger med fyld og dressing. Ikke sært, at spidskål er et hit – og i en salat med mango passer den perfekt.
Hvis du ikke er til frisk koriander, kan du udelade den eller erstatte med bredbladet persille eller mere neutralt: Babyspinat.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du kan sagtens variere en salat med mango med andre ingredienser. Prøv fx:
Hvis du har appetit på flere salater med spidskål og mango, kan du fx prøve:
Og elsker du mango, så må du ikke gå glip af de her to mango-favoritter – en salsa og en dressing:
Mango er jo nærmest hovedingrediensen i en mangosalat, og derfor er det supervigtigt, at den smager godt og har den lækre bløde tekstur. Hvordan sikrer du det? Her får du nogle tips:
Hvis du er frisk på at gå næste skridt på din kålrejse, så finder du mange kålsalater her på bloggen.
Mange i min omgangskreds er rigtig glade for spidskål, og det er godt. Men det er endnu bedre (set fra et sundhedsperspektiv – og i øvrigt også mht. til smagsoplevelser) at variere. Prøve nye slags kål og spise forskellige typer i løbet af ugen. Din mave vil elske dig for det.
Salaten herunder er en klassiker med grønkål, avocado, quinoa og granatæble. De bløde ingredienser gør noget godt for kåloplevelsen – så den er et godt sted at starte på grønkålssalaterne.
Jeg laver salat dagligt, ofte to gange om dagen, og derfor har jeg efterhånden lært lidt af restauranterne: Prepping!
Når du har et godt basislager, er det nemt at lave salat næste gang. Og jeg siger ikke, at du skal lave det hele på én gang. Fx rister jeg nødder i ovnen, når den alligevel er tændt. Eller koger en hel pose quinoa, når jeg alligevel laver aftensmad.
Her får du nogle ideer:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Lækker kombination til spicy mad 🌶️
Tak Birgit – herligt, du kan bruge opskriften!
Kh Bodil