Følg med her:

Vil du holde dine salater og krydderurter friske i op til en uge? Så se tippet her.
Du kender det nok: Du køber en bakke friske salatblade eller krydderurter, og de er friske og sprøde samme dag. Men dagen efter. Suk. Salaten ligger slap og slatten i bunden af posen, og det ender med, den ryger ud et par dage senere.
Men sådan behøver det ikke at være! For nu skal du se:
Voilá!
Hvis du købte salaten eller krydderurterne helt friske, kan de holde sig 3-5 dage, nogle gange op til en uge. Resultat: Mindre madspild. Bedre salat.
Tricket er lige godt til alt fra rucola, babyspinat og blandede salater til persille, dild, mynte, koriander og andre friske krydderurter. Basilikum er dog lidt sart – den har jeg ikke så gode erfaringer med.
Hvis salaten, persillen, mynten eller hvad du nu har købt, allerede er lidt slatten, når du kommer hjem, så bare læg den i vand. Den vil suge vandet og blive fin og sprød. (Altså, kun hvis den ikke er helt død.)
Det skyldes osmose. Osmose er det fine ord for en balance mellem det vand, der er inden i salaten og uden om salaten. De to vandmængder er i kontakt, og her vil de gøre deres bedste for at udligne koncentrationen af fri vandmolekyler. Der er jo flest frie vandmolekyler uden om salaten (vandet i skålen) – og derfor vil de gerne ind i salaten. Smart. Når de suser ind i salaten, bliver salaten sprød.
Vandmolekylerne bliver glade, og det gør du også.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)