Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

//Reklame for Valsemøllen//

Grønkålssalat med vandmelon og feta

Salat med vandmelon og feta er en skøn sommerklassiker, der kun har én ulempe: Den mætter ikke så længe. Derfor har jeg lavet min egen variation, en grønkålssalat med vandmelon, feta og quinoa. Her får den læskende vandmelon selskab af indtil flere mættende ingredienser, der smager godt og endda er ganske sunde. Lige noget for mig, min frokost og min madpakke – se bare:

Grønkålssalat med vandmelon og feta

Vandmelonsalaten mætter, når den får:

  • Grønkål – propfuld af fibre, der både stimulerer fordøjelsen, mikrobiotaen (det, der i gamle dage hed tarmfloraen) og mætter. I øvrigt får du også masser af C-vitamin og kalk med grønkålen.
  • Avocado – en ganske fed frugt med et højt indhold af fibre. Både fedt og fibre mætter godt. Det meste af fedtet i en avocado er i øvrigt enkeltumættede fedtsyrer, ligesom i olivenolie, og de har en positiv effekt på de sunde HDL-kolesterol (ifølge Hjerteforeningen).
  • Quinoa – et proteintilskud, der mætter. Quinoa har for øvrigt også et hjertevenligt indhold af umættede fedt, der også er godt for det sunde HDL-kolesterol, lige som avocadoen. Samtidig indeholder quinoa vandopløselige kostfibre, der sænker mængden af det skadelige LDL-kolesterol i blodet. Så quinoa er på alle måder et godt tilskud til en salat, der gerne må fylde og mætte lidt mere.
Grønkålssalat med vandmelon og feta

Grønkålssalat til madpakken?

Er du sådan en som mig, der elsker grønkålssalater i din madpakke – eller bare anytime – så kan du også tjekke et par andre varianter. Der er lidt til enhver årstid:

Opskrift på grønkålssalat med vandmelon og feta

Salater

Rækker til: 4

Til salaten skal du bruge:

  • 4 dl kogt Valsemøllen Økologisk Quinoa (kog gerne hele posen, så der er til en anden gang også)
  • 200 g grønkål
  • 2 avocados
  • 1/2 kg vandmelon (uden skal)
  • 100 g feta
  • evt. 1 dl hakket frisk mynte
  • 4 spsk ristede pinjekerner

Til dressingen skal du bruge:

  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 dl olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Start med at skylle quinoaen. Der er ca. 3 dl quinoa i posen, og jeg plejer at koge med ca. 1,5 dl vand pr. dl quinoa – dvs. 4,5 dl vand til hele posen. Kog den i ca. 12 minutter med lidt salt, sluk og lad den køle af.

  2. Skær grønkålen fri af de grove ribber, og bad den i rigeligt vand. Slyng så vandet af i en salatslynge (eller rul og afdryp grønkålen i et rent viskestykke). Massér grønkålen med et par spiseskeer olivenolie, til den bliver blød og holder op med at knirke. Det tager et minut eller så. Hak den groft.

  3. Rist pinjekernerne let, og hak mynten groft. Skær avocado, feta og vandmelon i tern. Bland dressingen.

  4. Bland salaten i en stor skål eller et fad, fordel dressingen over og pynt med pinjekernerne.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.