
Salat med vandmelon og feta er en skøn sommerklassiker, der kun har én ulempe: Den mætter ikke så længe. Derfor har jeg lavet min egen variation, en grønkålssalat med feta, vandmelon, avocado og quinoa. Her får den læskende vandmelon selskab af indtil flere mættende ingredienser, der smager godt og endda er ganske sunde. Lige noget for mig, min frokost og min madpakke – se bare:

Grønkålssalat, der smager af sommer
Selvom det er let sommermad, må salaten gerne mætte. Og det gør den, når den får:
- Grønkål – propfuld af fibre, der både stimulerer fordøjelsen, mikrobiotaen (det, der i gamle dage hed tarmfloraen) og mætter. I øvrigt får du også masser af C-vitamin og kalk med grønkålen.
- Feta – et tilskud af protein og fedtstof.
- Avocado – en ganske fed frugt med et højt indhold af fibre. Både fedt og fibre mætter godt. Det meste af fedtet i en avocado er i øvrigt enkeltumættede fedtsyrer, ligesom i olivenolie, og de har en positiv effekt på de sunde HDL-kolesterol (ifølge Hjerteforeningen).
- Quinoa – et proteintilskud, der mætter. Quinoa har for øvrigt også et hjertevenligt indhold af umættede fedt, der også er godt for det sunde HDL-kolesterol, lige som avocadoen. Samtidig indeholder quinoa vandopløselige kostfibre, der sænker mængden af det skadelige LDL-kolesterol i blodet. Så quinoa er på alle måder et godt tilskud til en salat, der gerne må fylde og mætte lidt mere.

Grønkålssalat til madpakken?
Er du sådan en som mig, der elsker grønkålssalater i din madpakke – eller bare anytime – så kan du også tjekke et par andre varianter. Der er lidt til enhver årstid:
- Grønkålsalat med avocado og granatæble (her kan du også roligt tilsætte quinoa)