Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Grønkålssalat med vandmelon

Grønkålssalat med feta og vandmelon

Antal 4 personer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 20 minutter

Ingredienser

  • 2 dl quinoa (rå)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 200 g grønkål
  • 4 spsk pinjekerner
  • ½ bundt frisk mynte
  • 2 avocados
  • ½ kg vandmelon (uden skal)
  • 100 g feta
Til dressingen skal du bruge:
  • 2 spsk balsamicoeddike
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Kokkens noter

Du kan også bruge min olie-eddikedressing - lav en stor portion og hav dressing klar til mange af sommerens salater.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skyl din quinoa, og kog den i ca. 13 minutter. Sluk, bred den ud, og lad den køle af.
  • Skær grønkålen fri af de grove ribber, og bad den i rigeligt vand. Slyng så vandet af i en salatslynge (eller rul og afdryp grønkålen i et rent viskestykke). Massér grønkålen med et par spiseskeer olivenolie, til den bliver blød og holder op med at knirke. Det tager et minut eller så. Hak den groft.
  • Rist pinjekernerne let, og hak mynten groft. Skær avocado, feta og vandmelon i tern. Bland dressingen.
  • Ryst dressingen sammen. Bland salaten i en stor skål eller et fad, fordel dressingen over og pynt med pinjekernerne.