Scan for at gå til opskrift
Grønkålssalat med feta og vandmelon
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 20 minutter min
- 2 dl quinoa (rå)
- 3 dl vand
- salt (til quinoa)
- 200 g grønkål
- 4 spsk pinjekerner
- ½ bundt frisk mynte
- 2 avocados
- ½ kg vandmelon (uden skal)
- 100 g feta
Til dressingen skal du bruge:
- 2 spsk balsamicoeddike
- 1 dl olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Du kan også bruge min olie-eddikedressing - lav en stor portion og hav dressing klar til mange af sommerens salater.
Skyl din quinoa, og kog den i ca. 13 minutter. Sluk, bred den ud, og lad den køle af.
Skær grønkålen fri af de grove ribber, og bad den i rigeligt vand. Slyng så vandet af i en salatslynge (eller rul og afdryp grønkålen i et rent viskestykke). Massér grønkålen med et par spiseskeer olivenolie, til den bliver blød og holder op med at knirke. Det tager et minut eller så. Hak den groft.
Rist pinjekernerne let, og hak mynten groft. Skær avocado, feta og vandmelon i tern. Bland dressingen.
Ryst dressingen sammen. Bland salaten i en stor skål eller et fad, fordel dressingen over og pynt med pinjekernerne.