Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Opskriften på spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce kom til mig i et anfald af ‘back to basics’ og en hyldest til den gode simple tomatsauce. Det er ufattelig nemt at lave en tomatssauce, der virkelig smager af mere, og hvorfor ikke gå all in med spaghetti og noget, der næsten ligner kødboller?

Så kan du jo overveje, hvem du vil invitere til en lille Lady-og-Vagabonden-date :-)

Og hvis du ikke er fan af traditionel hvid pasta, skifter du selvfølgelig bare til enten fuldkornspasta eller en proteinpasta af bønner, soyabønner, kikærter. Eller hvad du kan finde. Tomatsaucen skal nok få det hele til at glide glad ned.

Quinoadeller med spaghetti og tomatsovs

Vegetariske boller med smag af Italien

Selvom jeg holder tilbage med kødet, bliver jeg nok aldrig fan af vegansk hakkekød. Måske fordi jeg ikke savner hakkekød, og jeg har ikke små børn, der efterlyser frikadeller. Meeeen – der er nu noget over konceptet spaghetti, boller og tomatsovs. Så nu overgav jeg mig alligevel. Til en vegetarbolle med quinoa, spaghetti og tomatsovs.

Quinoa smager ikke  af så meget i sig selv, så der skal umami og krydderier til. Derfor fik mine deller både parmesan, hvidløg og basilikum.

Jeg eksperimenterer også lidt med alternativer til traditionelt hvidt mel, når farsen skal bindes sammen. Denne gang blev det kikærtemel – glutenfrit, ligetil og med god klistereffekt ;-) Men du kan sagten bruge almindeligt mel også.

Gider du ikke opvasken?

Så steg vegetarbollerne i ovnen i stedet for på panden. Hele portionen bliver klar på én gang – på én plade. Der bliver mindre opvask og rengøring. Bollerne bliver flot runde. Og du kan lave tomatsaucen i stedet for at stå og vende frikadeller.

Men du kan også sagtens stege bollerne på panden i olivenolie, hvis du foretrækker det.

PS. Andre italienske vegetariske klassikere?

Hvis du er til den intense smag af Italien, har jeg et par andre personlige favoritter, du kan tjekke. Fx minestronen, parmigiana’en, en simpel og virkelig velsmagende aubergine caponata eller – selvfølgelig – alle tiders allerbedste pizza!

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Aftensmad

Rækker til: 12-14 stk.

Tilberedning: 20 minutter

Til de vegetariske boller skal du bruge:

  • 5 dl kogt quinoa (evt. blandede farver)

  • 2 æg

  • 1/2 tsk salt

  • 1/4 tsk friskkværnet peber

  • 3 spsk fintrevet parmesan

  • 1 fed hvidløg

  • Et lille bundt frisk basilikum eller 1 tsk tørret basilikum

  • 2 forårsløg

  • 5 spsk kikærtemel (eller alm. hvedemel)

Husk også:

  • Tomatsovs med basilikum

  • Pasta (75-100 g tør pasta pr. person)

  • Fintrevet parmesanost til servering

  • Frisk basilikum til pynt

Sådan laver du de vegetariske boller:

  1. Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog en god stor portion efter anvisning på pakken. Du kan bruge evt. rester til salater – eller fryse ned til næste gang.

  2. Riv parmesanen, pres hvidløget, snit forårsløg i tynde skiver, og hak basilkum. Bland så alle ingredienserne til farsen i en god stor skål.

  3. Gør en bageplade klar, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form så farsen med en ske til runde vegetariske boller – der bliver 12-14 stk.

  4. Bag dem i ca. 20 minutter. Imens kan du lave saucen og koge pasta.

Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Dine vegetariske boller kan fryses

Vi er ikke en familie på 4, så jeg frøs halvdelen ned til en anden dag. Imidlertid endte de i en frokostbowl i stedet – nemme at ta’ med enkeltvis til en rest salat. Måske også en ide?

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

  1. Hej Mutti:)
    Jeg fik 56 dunser ud af en dobbel portion; jeg tænker de også kan erstatte falaflen i pitabrødet.. :D
    Også tilsatte jeg iøvrigt revet skal og saft fra en ½ citron – jeg synes, det piftede den lidt “satte smag” op;)
    Og jeg brugte polenta til at samle ingredienserne i stedet for mel.
    Jeg var godtnok lidt skeptisk overfor at bage fremfor at stege; tænkte dunserne blev for tørre. Men her sidder jeg og rækker ud efter den ene “dunse snack” efter den anden, fordi familien ikke kan samles;)

    Tak for inspiration – hilsen Ulla.

    1. Hej Ulla, du er for vild! 56 stk! Men hvor er det herligt at høre dine justeringer – særligt citronskallen vil jeg da teste. Og sjovt nok står de også på min madplan, for jeg trænger til nogle gode snacks, jeg kan hive op af fryseren :-)
      Tak for at skrive. Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.