Opskriften på spaghetti med vegetariske boller og tomatsauce kom til mig i et anfald af ‘back to basics’ og en hyldest til den gode simple tomatsauce. Det er ufattelig nemt at lave en tomatssauce, der virkelig smager af mere, og hvorfor ikke gå all in med spaghetti og noget, der næsten ligner kødboller?
Så kan du jo overveje, hvem du vil invitere til en lille Lady-og-Vagabonden-date :-)
Og hvis du ikke er fan af traditionel hvid pasta, skifter du selvfølgelig bare til enten fuldkornspasta eller en proteinpasta af bønner, soyabønner, kikærter. Eller hvad du kan finde. Tomatsaucen skal nok få det hele til at glide glad ned.
Vegetariske boller med smag af Italien
Selvom jeg holder tilbage med kødet, bliver jeg nok aldrig fan af vegansk hakkekød. Måske fordi jeg ikke savner hakkekød, og jeg har ikke små børn, der efterlyser frikadeller. Meeeen – der er nu noget over konceptet spaghetti, boller og tomatsovs. Så nu overgav jeg mig alligevel. Til en vegetarbolle med quinoa, spaghetti og tomatsovs.
Quinoa smager ikke af så meget i sig selv, så der skal umami og krydderier til. Derfor fik mine deller både parmesan, hvidløg og basilikum.
Jeg eksperimenterer også lidt med alternativer til traditionelt hvidt mel, når farsen skal bindes sammen. Denne gang blev det kikærtemel – glutenfrit, ligetil og med god klistereffekt ;-) Men du kan sagten bruge almindeligt mel også.
Gider du ikke opvasken?
Så steg vegetarbollerne i ovnen i stedet for på panden. Hele portionen bliver klar på én gang – på én plade. Der bliver mindre opvask og rengøring. Bollerne bliver flot runde. Og du kan lave tomatsaucen i stedet for at stå og vende frikadeller.
Men du kan også sagtens stege bollerne på panden i olivenolie, hvis du foretrækker det.
PS. Andre italienske vegetariske klassikere?
Hvis du er til den intense smag af Italien, har jeg et par andre personlige favoritter, du kan tjekke. Fx minestronen, parmigiana’en, en simpel og virkelig velsmagende aubergine caponata eller – selvfølgelig – alle tiders allerbedste pizza!
Hej Mutti:)
Jeg fik 56 dunser ud af en dobbel portion; jeg tænker de også kan erstatte falaflen i pitabrødet.. :D
Også tilsatte jeg iøvrigt revet skal og saft fra en ½ citron – jeg synes, det piftede den lidt “satte smag” op;)
Og jeg brugte polenta til at samle ingredienserne i stedet for mel.
Jeg var godtnok lidt skeptisk overfor at bage fremfor at stege; tænkte dunserne blev for tørre. Men her sidder jeg og rækker ud efter den ene “dunse snack” efter den anden, fordi familien ikke kan samles;)
Tak for inspiration – hilsen Ulla.
Hej Ulla, du er for vild! 56 stk! Men hvor er det herligt at høre dine justeringer – særligt citronskallen vil jeg da teste. Og sjovt nok står de også på min madplan, for jeg trænger til nogle gode snacks, jeg kan hive op af fryseren :-)
Tak for at skrive. Kh Bodil