Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog quinoa i letsaltet vand i 13 minutter. Køl af.
Riv parmesanen, pres hvidløget, snit forårsløg i tynde skiver, og hak basilkum. Når quinoaen er klar: Bland alle ingredienserne til farsen i en god stor skål.
Gør en bageplade klar, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form farsen med en ske til runde vegetariske boller – der bliver ca. 12 stk.
Bag dem i ca. 20 minutter. Imens kan du lave saucen og koge pasta.
Sådan laver du tomatsaucen:
Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og evt. lidt chili eller cayennepeber. Rødvin, hvis du har, og du synes.
Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)