Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Spaghetti med vegetariske boller og tomatsovs

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Til de vegetariske boller skal du bruge:
  • 2 dl quinoa (evt. blandede farver)
  • 3 dl vand
  • salt (til quinoa)
  • 2 æg
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 20 g parmesan
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bundt frisk basilikum
  • 2 forårsløg
  • 5 spsk kikærtemel (eller alm. hvedemel)
Tomatsovs med basilikum
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 dl tomatpassata
  • frisk basilikum (efter smag)
  • salt og friskkværnet peber
  • chiliflager (valgfrit)
  • ½ tsk sukker (valgfrit)
Tilbehør fx:
  • pasta (75-100 g tør pasta pr. person)
  • parmesan
  • frisk basilikum

Kokkens noter

De vegetariske boller kan fryses. De er også gode i en frokostbowl og nemme at ta' med enkeltvis til en rest salat. Måske også en ide?

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du de vegetariske boller:
  • Hvis du ikke har kogt quinoa på lager: Kog quinoa i letsaltet vand i 13 minutter. Køl af.
  • Riv parmesanen, pres hvidløget, snit forårsløg i tynde skiver, og hak basilkum. Når quinoaen er klar: Bland alle ingredienserne til farsen i en god stor skål.
  • Gør en bageplade klar, og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Form farsen med en ske til runde vegetariske boller – der bliver ca. 12 stk.
  • Bag dem i ca. 20 minutter. Imens kan du lave saucen og koge pasta.
Sådan laver du tomatsaucen:
  • Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og evt. lidt chili eller cayennepeber. Rødvin, hvis du har, og du synes.
  • Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)