Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Nem tomatsovs til pasta

Her får du en virkelig enkel tomatsovs til pasta – og takket være frisk basilikum smager den helt forrygende.

Du kan også krydre tomatsaucen med andre krydderurter eller krydderblandinger fra køkkenskabet. Bare husk, at jo bedre råvarer du bruger – jo bedre smager din tomatsovs.

Intens smag af tomat – brug passata!

En tomatsovs smager allerbedst med friske tomater – hvis det altså er højsæson for danske økologiske tomater, eller hvis man står på et marked i Sydeuropa i deres tomatsæson.

På en grå hverdag i Danmark må man vælge det næstbedste. Men det behøver bestemt heller ikke at være dårligt! Jeg foretrækker at bruge en god kraftig tomatpassata i glasflaske (min erfaring med tomatpassata i brik er ikke gode). Smag dig frem, nogle er bedre end andre. Men typisk er der meget mere smag i passata end i almindelige dåsetomater.

I en snæver vending kan du bruge tomater fra dåse og give dem noget ekstra intensitet fra tomatpure, som du kan købe i tube eller dåse.

Twist din tomatsovs med andre krydderier

Præcis som med tomaterne, så smager friske krydderurter bare mere magisk end de tørrede. Her foretrækker jeg at bruge basilikum, som heldigvis er til at få fat i alle steder.

Men hvis du skal bruge en tomatsauce til en ret, der ikke skal have basilikum, kan du krydre den med andre smage. Prøv fx:

  • Sydeuropæisk: Timian, rosmarin, merian, oregano – helst friske, men i en snæver vending bruger du bare en tørret Herbes de Provence.
  • Indisk: frisk ingefær, koriander, spidskommen, fennikelfrø, garam masala, kanel, gurkemeje
  • Mexicansk: Tacokrydderi (den var nem!)

Kig, hvad du har i vindueskarmen, altankassen eller haven – og ellers på krydderihylden.

Nem tomatsovs til pasta – og mange andre skønne retter!

Tomatsovsen er genial til en nem pasta, hvor du også kan bruge rester fra køleskabet. Du kan også bruge saucen til for eksempel:

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Tomatsovs til pasta - og meget andet

Aftensmad

Forberedelse: 10 minutter

Tilberedning: 15 minutter

Til tomatsovsen skal du bruge:

  • 3 rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie (ca.)

  • 1 flaske tomatpassata (knap 7 dl)

  • 1 lille bundt frisk basilikum, bladene

  • salt

  • friskkværnet peber

  • evt. lidt cayennepeber eller chiliflager

  • evt. 1 tsk sukker, hvis sovsen skal rundes lidt af

  • evt. 1/2-1 dl rødvin

Sådan laver du tomatsovsen:

  1. Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.

  2. Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og evt. lidt chili eller cayennepeber. Rødvin, hvis du har, og du synes.

  3. Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.