Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tomatsovs til pasta - og meget andet!

Tomatsauce til pasta - og meget andet

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ca.)
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 bundt frisk basilikum (bladene)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk sukker (evt. mere)
Prøv også med:

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt, peber og sukker (det runder syren af). Måske lidt chiliflager. Rødvin, hvis du har, og du synes.
  • Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)