Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Tomatsovs til pasta - og meget andet!

Tomatsauce til pasta - og meget andet

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

  • 3 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ca.)
  • 7 dl tomatpassata
  • 1 bundt frisk basilikum (bladene)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • cayennepeber eller chiliflager (valgfrit)
  • 1 tsk sukker (kan runde sovsen lidt af)
  • rødvin (½-1 dl, valgfrit)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber og evt. lidt chiliflager, cayennepeber eller sukker. Rødvin, hvis du har, og du synes.
  • Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)