Scan for at gå til opskrift
Tomatsauce til pasta - og meget andet
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 25 minutter min
- 3 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie (ca.)
- 7 dl tomatpassata
- 1 bundt frisk basilikum (bladene)
- salt
- friskkværnet peber
- cayennepeber eller chiliflager (valgfrit)
- 1 tsk sukker (kan runde sovsen lidt af)
- rødvin (½-1 dl, valgfrit)
Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber og evt. lidt chiliflager, cayennepeber eller sukker. Rødvin, hvis du har, og du synes.
Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)