Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Har du tænkt over, at man kan lave hasselback aubergine? Og kender du den fantastiske italienske vegetarret aubergine parmigiana? Så glæd dig – hasselback aubergine parmigiana giver dig begge dele: Blød og mør aubergine fyldt med smeltet mozzarella, bagt med en herlig intens tomatsauce med basilikum. Lidt parmesan på toppen. Kort sagt: Dobbelt op på lækkerhed og livret.

Hasselback aubergine parmigiana – for aubergine lovers

En af de vigtigste ting, når man laver retter med aubergine, er, at de er møre. Helt møre. Og når du bager aubergine i ovnen, tager det tid, så det er ikke verdens hurtigste aftensmad. Til gengæld er den nem at forberede i forvejen, så det er en supergod ret, når du vil servere en forret først. Så kan dine auberginer stå og hygge sig i ovnen, mens I hygger jer over forretten.

Bruger du almindelige store auberginer?

Hvis du bruger store auberginer , kan du sikre, de bliver møre ved at skære dem igennem på langs. Processen er således:

  • Skær auberginerne igennem på langs, og læg dem på skærefladen.
  • Skær hasselback-snit ca. 2-3 gennem dem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden.
  • Fordel en god olivenolie i snittene, evt. med en pensel. Smør også dit ovnfaste fad med olie, læg de halve auberginer i fadet, og bag dem 30 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek, at de er møre – måske skal de have lidt mere.
  • Fortsæt fra punkt 2 under Sådan gør du.

Hack til nem tomatsauce

Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du købe en færdig pastasauce og bruge den i retten. Gerne en med basilikum. Du skal bruge ca. 4 dl.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Hasselback aubergine parmigiana

Aftensmad

Rækker til: 2

Du skal bruge:

  • 2 små auberginer (jeg bruger øko, i alt 4-500 g)

  • 1 rødløg (eller alm. zittauerløg)

  • 2 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 3,5 dl tomatpassata

  • lidt chiliflager (evt.)

  • 1 bundt frisk basilikum

  • 1 spsk soya

  • 1 dl vand

  • evt. salt

  • evt. friskkværnet peber

  • 150-200 g mozzarella

  • 25 g revet parmesan

Sådan gør du:

  1. Auberginerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hasselback-snit ca. 3/4 ned gennem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden. (OBS – bruger du almindelige store auberginer – tjek tip om dem over opskriften). Læg dem i et ildfast fad, fordel en god olivenolie godt ned i snittene, evt. med en pensel, og bag dem 40 minutter. Tjek, at de er møre.

  2. Imens, lav tomatsaucen: Hak løg og hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.

  3. Hak det meste af din basilikum groft – gem lidt til pynt. I gryden: Tilsæt tomatpassata, hakket basilikum, soya og evt. chiliflager. Skyl passatabeholderen med 1 dl vand, og hæld den ved. Varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber.

  4. Når auberginerne er bagt første gang: Fordel mozzarellaost i snittene (revet i strimler eller skåret i små skiver).

  5. Hæld tomatsaucen rundt om auberginerne, drys med parmesan, og bag dem i 20 minutter mere, så alt er smeltet og gennemvarmt.

  6. Drys de sidste basilikumblade over, og server, fx med en grøn salat og brød til.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.