
Har du tænkt over, at man kan lave hasselback aubergine? Og kender du den fantastiske italienske vegetarret aubergine parmigiana? Så glæd dig – hasselback aubergine parmigiana giver dig begge dele: Blød og mør aubergine fyldt med smeltet mozzarella, bagt med en herlig intens tomatsauce med basilikum. Lidt parmesan på toppen. Kort sagt: Dobbelt op på lækkerhed og livret.
Hasselback aubergine parmigiana – for aubergine lovers
En af de vigtigste ting, når man laver retter med aubergine, er, at de er møre. Helt møre. Og når du bager aubergine i ovnen, tager det tid, så det er ikke verdens hurtigste aftensmad. Til gengæld er den nem at forberede i forvejen, så det er en supergod ret, når du vil servere en forret først. Så kan dine auberginer stå og hygge sig i ovnen, mens I hygger jer over forretten.

Bruger du almindelige store auberginer?
Hvis du bruger store auberginer , kan du sikre, de bliver møre ved at skære dem igennem på langs. Processen er således:
- Skær auberginerne igennem på langs, og læg dem på skærefladen.
- Skær hasselback-snit ca. 2-3 gennem dem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden.
- Fordel en god olivenolie i snittene, evt. med en pensel. Smør også dit ovnfaste fad med olie, læg de halve auberginer i fadet, og bag dem 30 minutter ved 180 grader varmluft. Tjek, at de er møre – måske skal de have lidt mere.
- Fortsæt fra punkt 2 under Sådan gør du.
Hack til nem tomatsauce
Hvis du vil gøre det lidt nemmere for dig selv, kan du købe en færdig pastasauce og bruge den i retten. Gerne en med basilikum. Du skal bruge ca. 4 dl.