Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hasselback aubergine parmigiana - aubergine opskrifter

Hasselback aubergine parmigiana

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet 1 time 15 minutter

Ingredienser

  • 4 små auberginer (i alt 800-900 g)
  • 1 dl olivenolie
Til tomatsaucen:
  • 2 rødløg (eller alm. zittauerløg)
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 potter frisk basilikum (eller efter behag)
  • 7 dl tomatpassata
  • ¼ tsk chiliflager (evt.)
  • 2 spsk soya
  • 2 dl vand
  • salt og friskkværnet peber
Til samling af retten:
  • 300 g mozzarella
  • 50 g revet parmesan

Dine egne noter

Tilberedning

  • Auberginerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hasselback-snit ca. 3/4 ned gennem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden. (OBS – bruger du almindelige store auberginer – tjek tip om dem under opskriften). Læg dem i et ildfast fad, fordel en god olivenolie godt ned i snittene, evt. med en pensel, og bag dem 40 minutter. Tjek, at de er møre.
  • Imens, lav tomatsaucen: Hak løg og hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Hak det meste af din basilikum groft – gem lidt til pynt. I gryden: Tilsæt tomatpassata, hakket basilikum, soya og evt. chiliflager. Skyl passatabeholderen med 1 dl vand, og hæld den ved. Varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
  • Riv eller skær mozzarella i strimler eller skiver. Når auberginerne er bagt første gang: Fordel mozzarellaost i snittene.
  • Hæld tomatsaucen rundt om auberginerne, drys med parmesan, og bag dem i 20 minutter mere, så alt er smeltet og gennemvarmt.
  • Drys de sidste basilikumblade over, og server, fx med en grøn salat og brød til.