Scan for at gå til opskrift
Hasselback aubergine parmigiana
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t
Samlet 1 time t 15 minutter min
- 4 små auberginer (i alt 800-900 g)
- 1 dl olivenolie
Til tomatsaucen:
- 2 rødløg (eller alm. zittauerløg)
- 4 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 2 potter frisk basilikum (eller efter behag)
- 7 dl tomatpassata
- ¼ tsk chiliflager (evt.)
- 2 spsk soya
- 2 dl vand
- salt og friskkværnet peber
Til samling af retten:
- 300 g mozzarella
- 50 g revet parmesan
Auberginerne: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær hasselback-snit ca. 3/4 ned gennem auberginerne, så de stadig hænger sammen i bunden. (OBS – bruger du almindelige store auberginer – tjek tip om dem under opskriften). Læg dem i et ildfast fad, fordel en god olivenolie godt ned i snittene, evt. med en pensel, og bag dem 40 minutter. Tjek, at de er møre.
Imens, lav tomatsaucen: Hak løg og hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
Hak det meste af din basilikum groft – gem lidt til pynt. I gryden: Tilsæt tomatpassata, hakket basilikum, soya og evt. chiliflager. Skyl passatabeholderen med 1 dl vand, og hæld den ved. Varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber.
Riv eller skær mozzarella i strimler eller skiver. Når auberginerne er bagt første gang: Fordel mozzarellaost i snittene.
Hæld tomatsaucen rundt om auberginerne, drys med parmesan, og bag dem i 20 minutter mere, så alt er smeltet og gennemvarmt.
Drys de sidste basilikumblade over, og server, fx med en grøn salat og brød til.