Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Falafel vafler er en hurtig genvej til en slags falafler, hvor du ikke først skal sætte kikærter i blød. Jeg har lavet mine falafel-vafler med kogte kikærter og krydret dem, som jeg plejer at krydre falafel. Og for at få lidt struktur i dejen har jeg tilsat både havregryn og lidt sesam.

Hurtig aftensmad med dine rester

Du kan lave de gode vafler på bare 25 minutter, og hvis du har nogle rester, der passer til, er der ikke meget arbejde i det. Er du fiks på fingrene, kan du også nå at røre en dressing og snitte lidt grønt til vaflerne inden for en halv time.

Opskriften giver 4 gode vafler, der plejer at række til 2 personer.

Madvafler med kikærter

I mit køkken er madvafler en populær måde at servere rester på. Eller jeg bruger dem som wraps i madpakken. For eksempel laver jeg spinatvafler eller madvafler med græskar og forskellige typer fyld og topping.

Her får du en mættende madvaffel, der er lavet med kikærter (for flere proteiner) og med smagen af falafel. Dvs. med masser af persille og de klassiske falafel-krydderier som spidskommen, koriander og en spids kanel.

Tykke, sprøde falafel-vafler

Jeg bager mine falafel vafler i et vaffeljern til belgiske vafler. Det giver nogle gode tykke basser, der mætter.

For at få dem lækre og sprøde steger jeg i lidt olie – jeg bruger olivenolie – som jeg først fordeler på den nederste del af vaffeljernet. Så lægger jeg dejen ovenpå, og hælder lidt olie over igen, inden jeg lukker jernet. Så hænger de ikke fast, og de bliver gode, sprøde.

Opbevaring og genopvarmning

Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du gemme resten til en anden dag. Du kan fx fryse dem i 4-6 måneder ved -18 grader og tage dem op enkeltvis. Du kan også bare gemme dem i en lufttæt beholder i køleskabet nogle dage.

Når du vil genopvarme dem, anbefaler jeg, at du bruger din brødrister. Lad dem tø op først, hvis de har været frosne. Jeg har en toaster, hvor de bliver godt ristet på begge sider, og så er der altså ikke en mundvig tør, når de bliver serveret igen.

Tilbehør og topping til falafel vafler:

Falafel-vafler er en oplagt mulighed, når du skal have brugt resterne i køleskabet. Server dem med for eksempel:

  • Salat eller kål, fx spidskål, grønkål eller blandede salatblade
  • Friske grønsager og frugter som tomater, avocado, agurk, granatæble og mango
  • Bagte grønsager som aubergine, søde kartofler, græskar, tomater eller rødbedetern
  • Rester af en gryderet, fx en karry eller en chili
  • Dips og spreads som hummus, muhammara eller baba ganoush
  • Tahindressing eller en anden, gerne cremet yndlingsdressing
  • Syltede rødløg
  • Krydderurter som persille eller koriander
  • Frisk citron eller lime

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Falafel vafler

Aftensmad

Rækker til: 4 stk.

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 1 dåse kikærter, skyllede og drænede
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 løg
  • 2 store håndfulde persille, gerne bredbladet (ca. 30 g)
  • 2 æg
  • 1 dl fine havregryn
  • 2 spsk sesamfrø
  • 2 spsk mel
  • 1/2 tsk fint salt
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 nip stødt kanel

Husk også:

  • Olie til vaffeljernet

Sådan gør du:

  1. Skyl og dræn kikærterne. Pil løg og hvidløg, og skær i mindre stykker. Skyl persillen, og fjern de grove stængler.

  2. Kom alle ingredienserne i en food processor, og kør, til du har en jævn dej. Du kan også bruge en stavblender – og lidt mere tålmodighed.

  3. Tænd vaffeljernet, og vent på, det bliver gennemvarmt. Pensl så vaffeljernet med lidt olie, og placer 1/4 af dejen i vaffeljernet (hvis du har et dobbelt vaffeljern, kan du selvfølgelig bage to ad gangen). Hæld en smule olie over dejen, og luk. De skal have ca. 4 minutter.

  4. Server med de gode rester fra køleskabet.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Falafel vafler dej

Falafel vafler dejHvad er forskellen på falafel og falafel vaffel?

Ud over faconen og størrelsen – så er den væsentligste forskel faktisk, at du skal bruge tilberedte kikærter til en falafel vaffel, så du slipper for planlægningen med at sætte tørrede kikærter i blød.

Nogen vil sikkert også se en klar fordel i, at en falafel vaffel ikke skal frituresteges. Du kan bedre styre mængden af olie i et vaffeljern – og så går det hurtigt! Aftensmad til to bliver klaret ad to omgange i mit vaffeljern. Bingo.

Falafel vafler - hurtig aftensmad

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.