Vegetar quesadillas er et fantastisk eksempel på, hvordan et simpelt måltid kan få smagsløgene til at danse en begejstret salsa til aften. Nemt, fuldt af tekstur og velsmag.
Vegetar quesadillas – nem aftensmad og snack
Disse quesadillas er et vegetarisk måltid, du hurtigt kan lave, også på en hverdag: Sprøde tortillas fyldt med gode basisproteiner fra sorte bønner og kidneybønner – med masser af bid og smag fra majs, peberfrugt, løg, hvidløg og krydderier. Og queso betyder jo ost, så selvfølgelig også med uimodståelig smeltet ost.
Du kan riste dem sprøde og lækre enten på grill, grillpande eller bare på panden i olie.
Vegetar quesadillas med bønnefyld
Forb. tid 20 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Samlet 30 minuttermin
5 fra 1 stemme
Queso betyder ost, og osten er lige prikke over i'et i de sprøde quesadillas. En nem aftensmad, der mætter alle sanser.
Antal: 4personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Undgå sort skærm
Du skal bruge:
1spskolivenolie
2løg (eller rødløg)
2fedhvidløg
1peberfrugt
250gmajskerner(fra 1 majskolbe, fra frost eller en lille dåse)
1dåsesorte bønner(skyllet og drænet)
1dåsekidney bønnerReklamelink(skyllet og drænet (moses let))
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Nemt fyld – som du også kan variere
Jeg har med vilje lavet mine quesadillas, så de fleste ingredienser er nemme at finde, og der ikke er for meget arbejde i dem:
Købte tortillas. Du kan selvfølgelig lave dem selv, men det er bare nemt at hive dem ned af hylden. Du kan bruge både store og medium. Vælg fuldkorn, hvis du synes.
Løg og hvidløg. Skal bare hakkes. Og mon ikke det er noget, du allerede har?
Bønner fra dåse. Jeg moser halvdelen for at få fyldet til at hænge lidt sammen. Du kan sagtens bruge 2 dåser kidneybønner eller 2 dåser sorte bønner, hvis du foretrækker det.
Majs fra frost eller dåse – når friske majs ikke er i sæson. Og et tip til friske majs: Giv hele kolben (med bladene på) 3,5 minut på fuld effekt i mikroovnen. Læg den så på et skærebræt med bunden til højre (hvis du er højrehåndet). Hold godt fast om kolben med venstre hånd (evt. med et foldet viskestykke, så du ikke brænder hånden), og skær så bunden af der, hvor du lige netop får skåret alle blade fri. Tag nu fat i toppen af kolbens blade, og ryst kolben ud af sit skjul. Den er tilberedt perfekt – og du er både fri for tråde og fri for at koge den i vand først.
Rød peberfrugt. Du kan også bruge andre farver – op til dig. Bare fjern kernerne og skær peberfrugten i tern.
Frisk koriander. Det synes jeg er en vigtig ingrediens, og heldigvis findes det i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du udelade eller skifte til bredbladet persille.
Ost. Jeg brugte mozzarella, men du kan også vælge en anden ost, der smelter godt, fx cheddar. Skal det være supernemt, kan du købe revet os i pose – men det smager ikke altid af så meget.
Avocados. Gode modne avocados. Kan udelades, hvis du ikke lige har det i nærheden. Eller hvis du laver guacamole ved siden af.
Tilbehør til quesadillas?
Jeg spiser vegetar quesadillas som aftensmad, og derfor laver jeg også lidt tilbehør til. På billederne kan du se en enkel agurkesalsa, og tilbehøret kan fx også være:
Kunsten med en tomatsalsa er, at den ikke må blive for vandet. Det slipper du for her – og du får nemt styr på den klassiske salsa til det mexicanske køkken.
Du kan selvfølgelig også lave den som en snack eller frokost. Hvis der bliver en rest, er den meget populær i min madpakke – og jeg varmer den bare på en brødrister. Så er den også sprød igen.
Hej Bodil. Super opskrift. Nemt og lækkert. Jeg har lavet dine quesadillas mange gange efterhånden. Er også stor fan af dine sunde bananmuffins.
Hilsen Anne
Hej Anne,
tak for at skrive – quesadillas og bananmuffins er to af de opskrifter, jeg selv bruger hele tiden. Dejligt du kan bruge dem også!
Kh Bodil
Hej Bodil. Super opskrift. Nemt og lækkert. Jeg har lavet dine quesadillas mange gange efterhånden. Er også stor fan af dine sunde bananmuffins.
Hilsen Anne
Hej Anne,
tak for at skrive – quesadillas og bananmuffins er to af de opskrifter, jeg selv bruger hele tiden. Dejligt du kan bruge dem også!
Kh Bodil