Agurkesalsa er en frisk og nem salsa, der smager skønt som tilbehør til mange retter.
Brug en god agurk til agurkesalsa
En agurkesalsa smager ikke meget bedre end den agurk, du bruger, og derfor anbefaler jeg, at du bruger økologisk agurk. En økologisk agurk er typisk mindre vandet end de konventionelle, og det giver meget mere smag.
Det kan også være, du foretrækker at fjerne nogle af kernerne i agurken. Smagen sidder især i den faste del af agurken.
Hvor stærk skal salsaen være?
Jeg bruger lidt frisk chili i min agurkesalsa – det smager skønt og ser dejlig friskt ud. Men! Husk at tjekke, hvor stærk din chili er, før du bare blander løs. Jeg plejer at skære min chili igennem og bare lige duppe en finger på skærefladen og smage. Nogle gange smager det som rød peber – andre gange begynder øjnene at løbe.
Du kan også vælge at tilsætte lidt hvidløg, hvis det passer til din ret.
Hvad passer agurkesalsa til?
Jeg bruger agurkesalsa til lidt af hvert:
- Stegt hvid fisk
- Grillmad
- Indiske retter som blomkålscurry og dhal.
- Og selvfølgelig mexicansk retter som fx:
Du kan også bruge agurkesalsaen som fyld i en spidskålssalat. Bare snit et halvt spidskålshoved ret fint, og vend agurkesalsaen i. Så har du lidt mere fyldigt tilbehør.