Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Blomkålscurry er en nem vegetar karry, der er hurtig at lave. Heldigvis er den også propfuld af smag, og blomkålen bliver pakket i en skøn, spicy og cremet curry.

Vegetarcurry på 30 minutter

Vil du gerne have en hurtig curry, hvor du stadig laver din karry fra bunden – så er tricket at vælge alle genvejene:

  • De friske krydderier (hvidløg og frisk ingefær) skal bare hakkes i en foodprocessor sammen med løg og rød peber.
  • De øvrige krydderier er stødte krydderier, så smagen fordeler sig i retten med det samme. Og jeg går enkelt til værks og bruger en købt karrymix. Ofte bruger jeg ellers hele krydderier (kardemomme, kanel osv.), der bliver bedst, hvis retten får lov at simre lidt længere.
  • Grønsagerne i retten bliver tilberedt direkte i saucen, så du ikke skal have gang i ovn eller pande ved siden af.
  • Og så bruger jeg 3 gange dåse: hakkede tomater, kokosmælk og kikærter.

Blomkålscurryen samler alle de varme smagsnuancer i én lækker gryderet. Som en lille eksotisk udflugt til din aftensmad.

Andre grønsager i din curry? Tøm køleskabet

Blomkål er den bærende grønsag i karryen, men du kan sagtens putte andre grønsager i også. Curry er en god anledning til at få ryddet lidt op i køleskabet.

Fx kan du sagtens bruge en rest aubergine (tilberedt på forhånd), tomater eller squash i tern, pak choi (måske i stedet for spinat), grønne bønner, tilberedte kartofler … prøv dig frem.

Tilbehør til blomkålscurry

Du behøver egentlig ikke at lave tilbehør til din vegetariske curry – du kan spise den, som den er. Men ofte synes jeg, der alligevel skal noget til. Du har sikkert dit eget favorittilbehør til curry, men hvis du trænger til lidt afveksling eller inspiration, så kan du overveje:

  • Kogte ris, quinoa, havreris eller kerner. (Brune ris? Så sæt dem over som det første)
  • Eller naan brød. Køb dem eller lav dem selv (behøver jeg at sige, at jeg foretrækker de sidste?)
  • En skefuld yoghurt til at balancere styrken, hvis den er hot.
  • Mangochutney.
  • Nogle sprøde, bagte kikærter for knas.
  • En simpel agurkesalsa.
  • Den helt aldeles himmelske mangosalsa med ananas, lime, chili og koriander!
  • Eller en enkel hvid spidskålssalat.

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Blomkålscurry - vegetar curry på 30 min

Aftensmad

Rækker til: 4

Forberedelse: 15 min

Tilberedning: 15 min

Start med:

  • 400 g renset blomkål

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 lille rød peber

  • 15 g frisk ingefær

  • 1 spsk olie

  • 1 spsk stødt karry

  • 1 spsk stødt garam masala

  • 1 tsk stødt koriander

Og dernæst:

  • 1 terning grønsagsbouillon

  • 1 ds flåede tomater

  • 4 spsk tomatkoncentrat (eller en lille dåse = 70 g)

  • 1 dåse kokosmælk (den fede)

  • 1 dåse kikærter (drænede)

  • 200 g frisk spinat

  • 1/2-1 lime (saften)

  • Evt. salt

  • Evt. lidt finthakket frisk chili – smag til

  • Evt. et dryp honning

Server med fx:

Sådan gør du:

  1. Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.

  2. Bræk blomkålen i mundrette buketter, skær stokken i tern på ca. 1-1,5 cm.

  3. Skær løg i både, hvidløg i stykker, rød peber i grove tern. Rens ingefær, og skær den i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt, men stadig har synlige småstykker.

  4. Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede løgblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter, til løgene er bløde og møre.

  5. Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, kikærter og kokosmælk, varm det igennem, og kom nu blomkålen i saucen. Lad retten simre ca. 10 minutter, til blomkålen er lige akkurat mør, men stadig har bid – tid afhængig af buketternes størrelse. Smag til med lime og salt. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.

  6. Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen – og server straks.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Blomkålscurry med kikærter - vegetar curry på 30 min

 

Det skal du bruge til din blomkålscurry:

  • Blomkål. Hvis du vil begrænse madspild, så brug både buketter og stok (skær stokken i tern).
  • Løg. Du kan sagtens bruge både almindelige zittauerløg og rødløg.
  • Hvidløg. Jamen, of course.
  • Rød peber. Den giver både smag og en blød konsistens, fordi den bliver findelt i minihakker eller foodprocessor.
  • Evt. rød chili. Som altid: Stol ikke bare på den mængde, jeg skriver. Tjek, hvor stærk den er, og tænk over, hvor stærk din curry skal være.
  • Ingefær. Frisk ingefær.
  • Krydderier. Godt med indiske krydderier – karry, garam masala og koriander.
  • Grønsagsbouillon. Du kan også bare bruge vand og salt, men bouillon giver en bredere smag.
  • Flåede tomater på dåse eller i brik + tomatkoncentrat. Det giver både umami og syre.
  • Kokosmælk. Husk at ta’ den fede.
  • Kikærter. For fylde og mæthed.
  • Spinat. Jeg foreslår frisk. Du kan også bruge hel spinat fra frys.
  • Lime. For ekstra syre. Og nej, citron er ikke det samme. Højst en nødløsning.
  • Honning. Måske. Du kan også overveje en skefuld sød mangochutney.

 

 

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Blomkålscurry med kikærter – hurtig vegetar curry

  1. Denne curry smager så godt – spicy, men uden at det er for meget. Det fungerer godt med at hakke peberfrugt, løg m.m. i en minihakker og så stege det langsomt, så det nærmest karamelliserer. De bløde kikærter passer godt sammen med det stadig sprøde blomkål. Vi spiste naanbrød til – dejligt måltid på en kold efterårsaften. Tak for endnu en dejlig opskrift :-)

    1. Hej Christina, tusind tak for din kommentar, altid en fornøjelse :-) Og ja, jeg er også begejstret for, at det er så nemt at lave en god curry med den lækre konsistens (eller som du siger – både blød og sprød). Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.