Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Blomkålscurry med kikærter - vegetar curry på 30 min

Blomkålscurry - vegetar curry på 30 min

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 30 minutter

Ingredienser

Start med:
  • 400 g blomkål (renset vægt)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber (lille)
  • 15 g frisk ingefær
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk stødt karry
  • 1 spsk stødt garam masala
  • 1 tsk stødt koriander
Og dernæst:
  • 1 terning grønsagsbouillon
  • 1 dåse flåede tomater
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 1 dåse kokosmælk (den fede)
  • 1 dåse kikærter (drænede)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 lime (saften)
  • salt (evt.)
  • chili (evt.)
  • honning (evt.)
Server med fx:
  • naan
  • ris

Dine egne noter

Tilberedning

  • Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.
  • Bræk blomkålen i mundrette buketter, skær stokken i tern på ca. 1-1,5 cm.
  • Skær løg i både, hvidløg i stykker, rød peber i grove tern. Rens ingefær, og skær den i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt, men stadig har synlige småstykker.
  • Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede løgblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter, til løgene er bløde og møre.
  • Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, kikærter og kokosmælk, varm det igennem, og kom nu blomkålen i saucen. Lad retten simre ca. 10 minutter, til blomkålen er lige akkurat mør, men stadig har bid – tid afhængig af buketternes størrelse. Smag til med lime og salt, evt. ekstra chili. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.
  • Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen – og server straks med dit ønskede tilbehør.