Scan for at gå til opskrift
Blomkålscurry - vegetar curry på 30 min
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
Start med:
- 400 g blomkål (renset vægt)
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 rød peber (lille)
- 15 g frisk ingefær
- 1 spsk olie
- 1 spsk stødt karry
- 1 spsk stødt garam masala
- 1 tsk stødt koriander
Og dernæst:
- 1 terning grønsagsbouillon
- 1 dåse flåede tomater
- 4 spsk tomatkoncentrat
- 1 dåse kokosmælk (den fede)
- 1 dåse kikærter (drænede)
- 200 g frisk spinat
- 1 lime (saften)
- salt (evt.)
- chili (evt.)
- honning (evt.)
Vil du ha’ ris til din curry – start med at sætte risene over.
Bræk blomkålen i mundrette buketter, skær stokken i tern på ca. 1-1,5 cm.
Skær løg i både, hvidløg i stykker, rød peber i grove tern. Rens ingefær, og skær den i skiver. Kør det hele i en minihakker/foodprocessor, til det er findelt, men stadig har synlige småstykker.
Hæld lidt olivenolie i bunden af gryden, medium varme. Tilsæt den hakkede løgblanding sammen med karry, garam masala og koriander. Vend rundt i det, og lad det simre i 5-10 minutter, til løgene er bløde og møre.
Tilsæt smuldret bouillonterning, flåede tomater, tomatkoncentrat, kikærter og kokosmælk, varm det igennem, og kom nu blomkålen i saucen. Lad retten simre ca. 10 minutter, til blomkålen er lige akkurat mør, men stadig har bid – tid afhængig af buketternes størrelse. Smag til med lime og salt, evt. ekstra chili. Du kan også runde retten af med et dryp honning, hvis du synes.
Tilsæt spinaten, og vend rundt, så den lige akkurat falder sammen – og server straks med dit ønskede tilbehør.