Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Indisk dahl med kokosmælk er den simpleste ret, der både er billig, hurtig og fuld af smag. Herlig, nærende hverdagsmad!
Denne her dhal er lavet med røde linser (de bliver gule, når de bliver kogt), og du kan roligt lave en god stor portion. For dahl er ikke bare god i dag – den er også en dejlig spise til frokost i morgen. Eller lynhurtig at varme en dag, hvor du ikke har tid til at stå i køkkenet.
Kokosmælken er et plus, der bare gør din dhal endnu mere lækker!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Dahl findes i utallige variationer – hvad angår krydderier og også de øvrige ingredienser. Tjek fx også en dhal med grønsager, som også er med røde linser og kokosmælk, bare på lidt anden vis.
Og hvis du er til det indiske, er du nok også til naan 🙂
Indiske børn lærer det nok fra helt små – i Danmark er vi lidt mere varsomme med krydderier i de små munde. Men hvis du bare holder dig fra en stærk karry, eller skruer lidt ned, kan du sagtens servere dahl for mindre børn. Mit trick er at servere med en ordentlig klat yoghurt og ris – så ryger det lige ned uden problemer.
Og forresten, hedder det nu daal, dahl eller dhal – eller noget helt fjerde? Jeg kan se, at mine læsere søger på lidt af hvert, og derfor veksler jeg også lidt mellem stavemåderne. Men en inder har engang fortalt, at hun skriver dahl, og det er vel det nærmeste, jeg kommer et sandhedsvidne.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Jeg kan anbefale at putte friskrevet ingefær i! Mums!
Det er endelig testet og tilføjet! Tak 🙂