
Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.
Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte :-)
Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!
Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og tunet med en god skovlfuld hvidløg. Og den er det eneste i opskriften, der tager lidt tid :-)
Spidskålssalat er nemt tilbehør
Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.
Genvejen til hurtig salat
Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.
- Jeg laver en god stor flaske dressing, som jeg gemmer i køleskabet (faktisk har jeg typisk 2-3 forskellige – de holder rigtig længe på køl).
- Jeg skyller et helt bundt koriander, pakker det i et rent viskestykke og har så til det meste af ugen.
- Og jeg rister en hel plade nødder i ovnen ad gangen. Så er de klar til hurtig aftensmad, madpakke eller snack.
Og SÅ er salaten hurtigt lavet.