Søger du en enkel salat som tilbehør – fx til en chili, en indisk gryderet eller en anden krydret ret? Så – voilá! Kombinationen af spidskål og koriander gør den ideel til en eksotisk aftensmad.
Men den vil heller ikke være ringe til en stegt rødspætte :-)
Spidskål, koriander – og dronningen af dressing!
Dressingen er dronningen i denne friske spidskålssalat med koriander. Dressingen er lavet på appelsinsaft og tunet med en god skovlfuld hvidløg. Og den er det eneste i opskriften, der tager lidt tid :-)
Spidskålssalat er nemt tilbehør
Dagens spidskålssalat er såre simpel. Kålen skal bare snittes fint – gerne på et mandolinjern – og blandes med koriander. Drys med ristede cashewnødder og dryp den gode dressing over.
Hvis du vil have lidt ekstra fyld i salaten, kan du enten bruge æbler eller appelsiner i tern.
Genvejen til hurtig salat
Min genvej til hurtig mad er, at jeg aldrig laver dressing til én dag, skyller krydderurter til én servering eller rister nødder til én salat.
- Jeg laver en god stor flaske dressing, som jeg gemmer i køleskabet (faktisk har jeg typisk 2-3 forskellige – de holder rigtig længe på køl).
- Jeg skyller et helt bundt koriander, pakker det i et rent viskestykke og har så til det meste af ugen.
- Og jeg rister en hel plade nødder i ovnen ad gangen. Så er de klar til hurtig aftensmad, madpakke eller snack.
Og SÅ er salaten hurtigt lavet.