Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Græskarvafler - mexicanske vafler til aftensmad2

Må man spise græskarvafler til aftensmad? Ja, det må man! Og faktisk kan det være svært at lade være. Græskarvafler går godt med alt det fyld, du elsker til fx wraps eller sandwiches – og lige nu har jeg forelsket mig i en mexicansk inspireret udgave.

Det sødlige græskar kombineret med det krydrede mexicanske køkken er lynhurtigt blevet en favorit her i huset, og man kan variere det i det uendelige. Her får du en ret enkel version med avocado, syltede rødløg og mexicansk hummus (hummus lavet af sorte bønner og med mexicansk twist) – og med en hurtig lille tomatsalsa ved siden af. Er du i humør til verdens bedste tomatsalsa med det hele, så finder du den her.

Du kan også servere græskarvaflerne sammen med for eksempel:

Hvor mange græskarvafler skal man lave?

Når man bager sine vafler på det her belgiske vaffeljern, bliver de nogle tyksakker, der mætter ret godt. Så vi klarer os typisk med et par stykker per person. Måske 3, fordi de smager så absurd godt…

Græskarvaflerne er forresten også lækre i morgen – enten i madpakken eller som en lynhurtig aftensmad. Jeg varmer mine bare ved at give dem en tur i min brødrister. Prøv også med en god salat til.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Græskarvafler - mexicanske vafler

Aftensmad

Rækker til: ca. 6 stk.

Til vaflerne skal du bruge:

  • 300 g tilberedt, usaltet græskar, fx mos (se nedenfor)

  • 1 ds hvide bønner, fx canellini eller butter beans

  • 1/2 dl mælk

  • 2 æg

  • 2 dl fine havregryn

  • 1 dl mel

  • 1 tsk std spidskommen

  • 1 tsk std koriander

  • 1/2-1 tsk salt

  • olie eller kokosolie at stege i (og en bagepensel)

Til tomatsalsaen skal du bruge:

  • 3 tomater

  • 1/2 rødløg

  • 3 stilke koriander

  • Saft af 1/2 lime

  • 1 spsk olivenolie

  • evt. lidt friskhakket chili

  • et nip salt

Øvrig topping fx:

Sådan gør du - vaflerne først:

  1. Kør alle ingredienser i en foodprocessor til en jævn del.

  2. Tænd vaffeljernet – vent til det er helt varmt.

  3. Pensl vaffeljernet med fedtstof, og steg vaflerne, til de er gennemstegte og har taget lidt farve.

  4. Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du holde dem varme i ovnen – eller varme dem lidt på din brødrister inden servering.

Sådan gør du - tomatsalsaen:

  1. Skær tomaterne i små fine tern. Vend dem med lidt salt, og placer dem i en køkkensi hen over en skål eller køkkenvasken, så de kan dryppe af.

  2. Hak rødløg og koriander fint.

  3. Bland alle ingredienser, og smag til.

Servering:

  1. Skær avocados i skiver og lime i både. Server vaflerne varme med alt tilbehøret, gerne så man bygger sin vaffel selv ved bordet. Så er der vafler til aftensmad – velbekomme!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip om græskarmos til dine vafler

Du skal bruge tilberedt græskar i opskriften, og det kan enten være bagte tern eller græskarmos. Mosen er det nemmeste at lave: Skur et hokkaidogræskar, halver det og fjern kernerne. Skær det i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Blend dem, fx med en stavblender – og voilá, du har græskarmos.

Du får meget græskarmos af et helt hokkaidogræskar, så du kan også nøjes med at lave mos af det halve eller det kvarte. Og hvad skal du bruge resten af græskarret til?

Tip om resten af græskarret …

Resten af græskarret kan du bruge til hokkaidosuppe, vegetarisk butter chicken, tærte med græskar – eller til græskarfritter: Snit græskarret i smalle både, vend dem i olie, salt, peber og evt. krydderier – fordel dem på bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Fritterne er også gode sammen med vaflerne.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.