Må man spise græskarvafler til aftensmad? Ja, det må man! Og faktisk kan det være svært at lade være. Græskarvafler går godt med alt det fyld, du elsker til fx wraps eller sandwiches – og lige nu har jeg forelsket mig i en mexicansk inspireret udgave.
Det sødlige græskar kombineret med det krydrede mexicanske køkken er lynhurtigt blevet en favorit her i huset, og man kan variere det i det uendelige. Her får du en ret enkel version med avocado, syltede rødløg og mexicansk hummus (hummus lavet af sorte bønner og med mexicansk twist) – og med en hurtig lille tomatsalsa ved siden af. Er du i humør til verdens bedste tomatsalsa med det hele, så finder du den her.
Du kan også servere græskarvaflerne sammen med for eksempel:
- En rest vegetarisk chili
- Guacamole
- Majssalsa
Hvor mange græskarvafler skal man lave?
Når man bager sine vafler på det her belgiske vaffeljern, bliver de nogle tyksakker, der mætter ret godt. Så vi klarer os typisk med et par stykker per person. Måske 3, fordi de smager så absurd godt…
Græskarvaflerne er forresten også lækre i morgen – enten i madpakken eller som en lynhurtig aftensmad. Jeg varmer mine bare ved at give dem en tur i min brødrister. Prøv også med en god salat til.