Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Majssalsa med lime og koriander

Hurra, det er majssæson! I mit køkken er majs meget populært tilbehør til blandt andet fisk og vegetariske deller – især når det kommer i form af en mexicansk inspireret majssalsa.

Det er overraskende, at noget så simpelt kan smage så godt: Friskkogte majs, små økologiske tomater, koriander, rødløg – lime og olie. Lad gerne salsaen marinere lidt, inden du skal spise.

Du kan selv justere mængderne efter, hvad du har i køkkenet. Flere eller færre tomater og majs, mere eller mindre koriander og rødløg. Op til dig. Kombinationen holder.

Og tjek lige det smarte ‘majs-i-mikroovn’-trick. Se punkt 3 under Sådan gør du :-)

Bliver der en rest majssalsa?

Okay, det er lidt som guacamole – der bliver aldrig en rest. Men så får du en opfordring til at lave en ekstra stor portion, så du kan tage lidt fra, inden du serverer. Fordi: Majssalsaen gør sig usandsynlig godt i en kålsalat dagen derpå. Jeg havde en god blanding af rød og hvid spidskål med edamamebønner – og tilsatte en deciliter majssalsa. Jamen, himmelsk frokost på et øjeblik!

Kan jeg bruge citron i stedet for lime?

Nej.

Det kan du selvfølgelig godt, men lime er hovedperson i dressingen, og det vil virkelig være ærgerligt at bruge citron i stedet. Lime er meget mere aromatisk, lidt mere bitter og frem for alt mere eksotisk. Og det passer til majs!

Majssalsa med lime og koriander

Aftensmad, Salater, Snacks og dips

Rækker til: Tilbehør til 2 personer

Forberedelse: 15 minutter

Tilberedning: 8 minutter

Du skal bruge:

  • 2 friske majskolber
  • 250 g små tomater, fx cocktailtomater
  • 15 stilke koriander, bladene
  • 1/2 rødløg
  • 3 spsk limesaft
  • 4 spsk olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Først skal majskolberne tilberedes. Her får du to muligheder:

  2. Enten kan du koge i gryde: Skær bunden af majskolberne, og fjern blade og tråde. Halver kolberne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 8 minutter. Hæld så det varme vand fra, og hæld koldt vand over.

  3. Eller du kan koge i mikroovn: Læg en hel majs med blade og hele molevitten ind i mikroovnen, og giv den 3-4 minutter på max effekt. Tag så fat i spidsen af majsen med et rent viskestykke, og skær bunden af. Nu kan du ryste majskolben ud af sit gemmested – bare hold fast om bladene i toppen. Ud kommer den, helt uden blade og tråde. Gentag med den anden kolbe.

  4. Imens: Skyl tomater og koriander. Skær tomaterne i kvarte, og hak koriander groft.

  5. Pil rødløget og skær det i tynde både.

  6. Skær kernerne af de let afkølede kolber med en skarp kniv. Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Majssalsa med lime og koriander

Måske også noget for dig?

4 kommentarer til Majssalsa med lime og koriander

  1. Nu vi snakker Mexi-mad, skal du lige vide, at her i huset er dine Frijoles (vendt på panden med ost i mellem) et hit…sommer og vinter…en del af det helt faste repetoire.. Taaak fra Odense ;)

  2. Hej Pernille
    altså, det er jeg virkelig glad for at høre! Det er jo ikke fordi selve bønnemosen ser så lækker ud – men jeg ELSKER dem også, så nemme, så gode (især med ost), og så mætter de på den der rigtig rare måde.
    Selvtaaaak fra København!
    Kh Bodil

  3. Jeg har alle dage været fif-samler – her er to af dem: Frys majskolber med blade, tø dem op og bag dem i mikroovnen med frakken på. Køb porrer, inden de går i stok (om lidt), gør dem i stand og skær dem i fine skiver/godt 1 cm lange skiver, giv dem en tur i salatslyngen og frys hver slags ned for sig. Frys de grønne blade ned til suppevisk. Min datter bror i USA; hun siger, at hun altid har ‘mine’ porrer i fryseren, grøntsagen der ikke er til at undvære; jeg er enig.

    1. Hej Elsebeth, tak for din fif-ige kommentar :-) Gode fif kan jeg aldrig få for mange af, og tak fordi du deler! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.