Scan for at gå til opskrift
Majssalsa med lime og koriander
Forb. tid 15 minutter min
- 150 g majskerner (gerne friske majs, ca. 2 kolber)
- 250 g små tomater (fx cherrytomater)
- ½ bundt koriander
- ½ rødløg
- 3 spsk limesaft
- 4 spsk olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
Du kan tilberede majs i mikroovnen - meget simpelt:
Læg en hel majs med blade og hele molevitten ind i mikroovnen, og giv den 3-4 minutter på max effekt. Tag så fat i spidsen af majsen med et rent viskestykke, og skær bunden af. Nu kan du ryste majskolben ud af sit gemmested – bare hold fast om bladene i toppen. Ud kommer den, helt uden blade og tråde.
Skær kernerne af de let afkølede kolber med en skarp kniv.
Skyl tomater og koriander. Skær tomaterne i kvarte, og hak koriander groft.
Pil rødløget og skær det i tynde både.
Bruger du friske majs - se tip om tilberedning nedenfor.
Bland alle ingredienser, og smag til med salt og peber.