Læs mere

"/> Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad - Muttionline Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad

Elsker du guacamole? Så siger jeg velkommen i klubben. Hjemmelavet guacamole gør ethvert måltid ca. dobbelt så godt, og her får du min højtelskede opskrift.

Jeg blev forelsket i guacamole, da …

For mig startede det grønne eventyr tilbage i 80’erne, da jeg fik en lille kogebog fra Cranks hånden. Cranks åbnede deres første restaurant i London helt tilbage i 1961, så de var pionerer inden for det vegetariske felt Senere var jeg også på deres restaurant i København, hvor det gik op for mig, at salat var meget mere end iceberg med tomater og agurk.

Men guacamolen mødte jeg i deres lille, grønne kogebog. Nok en af de mest slidte kogebøger i mit sortiment.

Dengang var der vist ingen, der havde hørt om frisk koriander, så vi lavede guacamole med basilikum. Meget eksotisk. Det har jeg siden rettet til koriander. Jeg har også forenklet en smule. Men Cranks skal afgjort have stor tak for inspirationen!

Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad

En lille mexicansk fiesta

Guacamole skal være en fiesta for smagsløgene, og derfor giver jeg den gas med finthakkede rødløg, tomat, peberfrugt og chili.

Server dippen i godt selskab med fx tortilla chips og tomatsalsa. Eller sammen med nogle af alle de gode mere eller mindre mexicanske retter: En god vegetarisk chili, græskarvafler. Eller i wraps med frijoles, mexicansk bønnemos eller bare det, du synes, der trænger til guacamole. Og hvad gør ikke det?

Og husk: Man kan ikke lave for meget guacamole!

Gem

Opskrift på guacamole - dippen til mexicansk mad

Forretter, Salater, Snacks og dips

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 2 store eller 3 mindre modne avocados
  • 1,5-2 spsk limesaft
  • 1-2 spsk frisk, hakket koriander (efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille tomat uden kerner
  • 1/2 rød chili
  • 1 spsk fint hakket rød peber
  • 1-2 spsk fint hakket rødløg
  • salt

Sådan gør du:

  1. Mos avocadoerne med limesaften. Brug en gaffel på en flad tallerken.

  2. Hak koriander, ikke for fint.

  3. Pil og pres hvidløget.

  4. Halver tomaten, og fjern kernerne, så din guacamole ikke bliver for våd. Hak den fint.

  5. Udkern chilien, og hak den fint. Test, hvor stærk den er, og juster mængden efter det.

  6. Fjern kerner fra peberfrugten, og hak den fint.

  7. Pil rødløget, og hak det fint.

  8. Bland det hele i hånden, og smag til.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.