Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
()
Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad

Elsker du guacamole? Så siger jeg velkommen i klubben. Hjemmelavet guacamole gør ethvert måltid ca. dobbelt så godt, og her får du min højtelskede opskrift.

Jeg blev forelsket i guacamole, da …

For mig startede det grønne eventyr tilbage i 80’erne, da jeg fik en lille kogebog fra Cranks hånden. Cranks åbnede deres første restaurant i London helt tilbage i 1961, så de var pionerer inden for det vegetariske felt. Senere var jeg også på deres restaurant i København, hvor det gik op for mig, at salat var meget mere end iceberg med tomater og agurk.

Men guacamolen mødte jeg i deres lille, grønne kogebog. Nok en af de mest slidte kogebøger i mit sortiment.

Dengang var der vist ingen, der havde hørt om frisk koriander, så vi lavede guacamole med basilikum. Meget eksotisk. Det har jeg siden rettet til koriander. Jeg har også forenklet en smule. Men Cranks skal afgjort have stor tak for inspirationen!

Det særlige ved min guacamole opskrift er:

  • Ikke bare avocado. Guacamolen får smag og konsistens fra rødløg, tomat, rød peber og frisk chili (uden at den behøver at blive stærk af det. Tænk chili som et aromatisk krydderi i stedet for hot, hot, hot).
  • Struktur. Jeg hakker det hele fint og moser avocadoen med en gaffel. Ikke noget med blender eller stavblender.
  • Nul creme fraiche eller yoghurt. Det er en rent plantebaseret guacamole. (Og du må gerne lave en avocadodip med creme fraiche for min skyld, det smager også dejligt – men prøv først en guacamole uden).
  • Lime. Altid lime. Ikke noget med citron. Lime har den mest himmelske aroma!

Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad

Mexicansk mad – eller måske en lille mexicansk fiesta?

Guacamole skal være en fiesta for smagsløgene, og derfor giver jeg den gas med finthakkede rødløg, tomat, peberfrugt og chili. Lime er obligatorisk – citron gør bare slet ikke det samme. Og selvfølgelig – selvom det er en dealbreaker for nogen – frisk koriander.

Server dippen i godt selskab med fx tortilla chips og tomatsalsa. Eller sammen med nogle af alle de gode mere eller mindre mexicanske retter: En god vegetarisk chili, græskarvafler. Eller lav et helt vegetarisk måltid med en mexi bowl. Eller brug den til wraps med frijoles, mexicansk bønnemos eller bare det, du synes, der trænger til guacamole. Og hvad gør ikke det?

Og husk: Man kan ikke lave for meget guacamole!

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Guacamole - dippen til mexicansk mad

Forretter, Salater, Snacks og dips

Forberedelse: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 2 store eller 3 mindre modne avocados
  • 1,5-2 spsk limesaft
  • 1-2 spsk frisk, hakket koriander (efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille tomat uden kerner
  • 1/2 rød chili
  • 1 spsk fint hakket rød peber
  • 1-2 spsk fint hakket rødløg
  • salt

Sådan gør du:

  1. Mos avocadoerne med limesaften. Brug en gaffel på en flad tallerken eller et spækbræt.

  2. Hak koriander, ikke for fint.

  3. Pil og pres hvidløget.

  4. Halver tomaten, og fjern kernerne, så din guacamole ikke bliver for våd. Hak resten af tomaten fint.

  5. Udkern chilien, og hak den fint. Test, hvor stærk den er, og juster mængden efter det.

  6. Fjern kerner fra peberfrugten, og hak den fint.

  7. Pil rødløget, og hak det fint.

  8. Bland det hele i hånden, og smag til.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.