Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Græskarvafler - mexicanske vafler

Græskarvafler - mexicanske vafler til aftensmad

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 400 g græskar
  • 1 dåse hvide bønner (fx canellini eller butter beans)
  • ½ dl mælk
  • 3 æg
  • 3 dl fine havregryn
  • 1 dl mel (evt. lidt mere)
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • ¾ tsk salt
  • olie eller kokosolie at stege i

Dine egne noter

Tilberedning

  • Skur græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær 400 g i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Dræn vandet fra. Blend dem, fx med en stavblender - og voilá, du har græskarmos.
    OBS: Hokkaido skal ikke skrælles - det skal butternut squash.
  • Kør alle ingredienser i en foodprocessor til en jævn dej.
  • Tænd vaffeljernet – vent til det er helt varmt.
  • Pensl vaffeljernet med fedtstof, og steg vaflerne, til de er gennemstegte og har taget lidt farve.
  • Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du holde dem varme i ovnen – eller varme dem lidt på din brødrister inden servering.