Scan for at gå til opskrift
Græskarvafler - mexicanske vafler til aftensmad
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 45 minutter min
- 400 g græskar
- 1 dåse hvide bønner (fx canellini eller butter beans)
- ½ dl mælk
- 3 æg
- 3 dl fine havregryn
- 1 dl mel (evt. lidt mere)
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ¾ tsk salt
- olie eller kokosolie at stege i
Skur græskarret, halver det og fjern kernerne. Skær 400 g i tern og damp dem i 1 dl vand i ca. 15 minutter, til de er helt møre. Dræn vandet fra. Blend dem, fx med en stavblender - og voilá, du har græskarmos.OBS: Hokkaido skal ikke skrælles - det skal butternut squash. Kør alle ingredienser i en foodprocessor til en jævn dej.
Tænd vaffeljernet – vent til det er helt varmt.
Pensl vaffeljernet med fedtstof, og steg vaflerne, til de er gennemstegte og har taget lidt farve.
Hvis du ikke spiser alle vaflerne på én gang, kan du holde dem varme i ovnen – eller varme dem lidt på din brødrister inden servering.