Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Krydret kyllingefilet i ovn - med paprika, estragon og hvidløg

Kylling kan noget estragon, estragon kan noget med paprika, og det hele kan noget med hvidløg. Og kyllingefilet er bare det nemmeste. Så voilá, her får du samlet det hele i en opskrift på krydret kyllingefilet, som du både kan servere varm – og bruge kold til salater eller pålæg.

Lav kyllingemarinaden i god tid

Hvis kyllingen skal smage af noget, skal den have tid til at trække. Så du kan med fordel lade den marinere fra morgenstunden til aften – eller allerede fra aftenen i forvejen. Opbevar kyllingen i køleskabet så længe.

Hvad skal der til en krydret kyllingefilet?

Jeg serverede mine ovnstegte kyllingefileter med to slags varmt grøntsagstilbehør: En blommesalsa med tomat og timian – og en grøntsagssauté med squash med rødløg. Dem kan du lave, mens kyllingen er i ovnen.

Skal der lidt mere substantielt tilbehør til, kan du lave kartofler i ovnen eller varme et godt madbrød, mens kyllingen simrer.

Blommesalsa og grøntsagssaute - lækkert grøntsagstilbehør

Hvordan kan jeg se, om kyllingen er færdig?

For at undgå salmonellaforgiftning – og andre bakterier – skal kylling altid gennemsteges. Omvendt er overstegt kylling virkelig kedelig. Så du får lige et par tricks til at ramme den rigtige temperatur:

  • Brug et stegetermometer. Stik det kyllingefileten der, hvor den er tykkest, og tjek, at kernetemperaturen når ca. 75 grader.
  • Eller stik en gaffel i kyllingen på det tykkeste sted og tjek kødsaften. Den skal være helt klar.

Du kan læse mere om fjerkræhygiejne her.

Opskrift på krydret kyllingefilet i ovn - med paprika og hvidløg

Aftensmad

Rækker til: 4-6

Forberedelse: 10 minutter + trækketid

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 6 små kyllingefileter
  • 2 spsk paprika
  • 1/2 spsk tørret estragon
  • 2 fed hvidløg, presset eller fint revet
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • saft af en lime
  • 1/2 dl olivenolie + lidt til bradepanden

Sådan gør du:

  1. Bland krydderier, lime og olie i en frysepose.

  2. Fjern sener og hinder fra kyllingefileterne, og læg dem i marinaden i posen. Masser marinaden godt rundt, og læg posen på køl. Mindst en halv time, gerne til i morgen. Vend posen undervejs, så marinaden kommer hele vejen rundt.

  3. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og sæt fileterne ind, når den er varm. Mine fik 20 minutter. Hvis fileterne er større, skal de have lidt mere, op til 30 minutter. Se stegetips for kylling nedenfor.

  4. Du kan også stege kyllingefileter på panden. Brun dem et minut på hver side, og steg dem derefter ved lav varme 5-8 minutter på hver side – alt efter størrelse.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder på Instagram.

Krydret kyllingefilet i ovn - med paprika, estragon og hvidløg

Måske også noget for dig?

3 kommentarer til Krydret kyllingefilet i ovn

  1. Sikken da en fantastisk smuk madblog du har dig! Meget, meget smukke madbilleder og så mange gode tips. Jeg ligger lige et link i madplanen på min egen blog til denne nemme kylling. Synes nemlig opskriften ser helt perfekt ud til de grønne bønner jeg foreslår at server med kylling. Hav en rigtig skøn weekend.

    PS: Hvis jeg må låne et billede siger du bare til i dag. Ellers bliver det bare et link.

    1. Hej Marina, man ved jo, hvornår man får en kompliment fra en, der ved, hvad hun taler om. Og det skete så i dag. Tusind tak! Og bønnerne er faktisk et super supplement til kyllingen her. Tak fordi du læser med. Kh Bodil

      1. Det er sådan en dejlig blog du har så det er da mig der takker 😀 Læser ellers meget få danske madblog men din er god ❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.