
Krydret kyllingebryst er nem og hurtig aftensmad, der smager af noget. Her får du en nem opskrift med lækkert grønsagstilbehør.
Nem, krydret kyllingefilet – varm eller kold
Kyllingefilet kan noget med estragon, estragon kan noget med paprika, og det hele kan noget med hvidløg. Så voilá, her får du samlet det hele i en opskrift på kyllingefilet i ovn. Server den varm med godt grønsagstilbehør – og brug resterne kolde til salater eller pålæg.
Lav kyllingemarinaden i god tid
Hvis kyllingebryst skal smage af noget, skal det have tid til at trække. Så du kan med fordel lade det marinere fra morgenstunden til aften – eller allerede fra aftenen i forvejen. Opbevar kyllingen i køleskabet så længe.
Sommertip! Brug marineret kyllingebryst på grill!
Hvis du har grillen tændt, er det krydrede kyllingebryst også rigtig godt at grille. Du kan så vælge enten at grille det helt eller skære det i tern eller strimler, marinere det – og sætte det på spyd, når grillen er varm. Hold godt øje med, du får kyllingen gennemstegt uden at tørre kødet ud.
Grønt tilbehør til krydret kyllingebryst
Jeg serverede mine ovnstegte kyllingebryster med to slags varmt grøntsagstilbehør: En blommesalsa med tomat og timian – og en grøntsagssauté med squash med rødløg. Dem kan du lave, mens kyllingen er i ovnen.
Skal der lidt mere substantielt tilbehør til, kan du lave kartofler eller rodfrugter i ovnen eller varme et godt madbrød i ovnen, mens kyllingen simrer.
Hvis du laver kyllingebrysterne på grill, kan du også varme brød ved siden af og grille grøntsager til, fx løg, svampe, asparges, squash, majskolber og aubergineskiver. Altså, ikke nødvendigvis det hele – bare det, du bedst kan li’ :-)

Hvordan kan jeg se, om et kyllingebryst er færdigt?
For at undgå salmonellaforgiftning – og andre bakterier – skal kylling altid gennemsteges. Omvendt er overstegt kylling virkelig kedelig. Så du får lige et par tricks til at ramme den rigtige temperatur:
- Brug et stegetermometer. Stik det kyllingefileten der, hvor den er tykkest, og tjek, at kernetemperaturen bliver ca. 75 grader.
- Eller stik en gaffel i kyllingen på det tykkeste sted og tjek kødsaften. Den skal være helt klar.
Du kan læse mere om fjerkræhygiejne her.
Sikken da en fantastisk smuk madblog du har dig! Meget, meget smukke madbilleder og så mange gode tips. Jeg ligger lige et link i madplanen på min egen blog til denne nemme kylling. Synes nemlig opskriften ser helt perfekt ud til de grønne bønner jeg foreslår at server med kylling. Hav en rigtig skøn weekend.
PS: Hvis jeg må låne et billede siger du bare til i dag. Ellers bliver det bare et link.
Hej Marina, man ved jo, hvornår man får en kompliment fra en, der ved, hvad hun taler om. Og det skete så i dag. Tusind tak! Og bønnerne er faktisk et super supplement til kyllingen her. Tak fordi du læser med. Kh Bodil
Det er sådan en dejlig blog du har så det er da mig der takker ? Læser ellers meget få danske madblog men din er god ❤️
Mor, far, søn 22 og søn 13 har nydt den dejlige kylling og blommesalsa + grøntsagssauté ♥️ Og mor kok fik masser af roser – som her hives videre! Tak for dejlige opskrifter – og smukke, inspirerende fotos.
Tusind tak for den søde kommentar – den varmer! Opskriften passer også rigtig godt til august og september, hvor der er masser af squash og blommer at få. Og selv tak :-) Kh Bodil
Som en der er lidt kræsen og nyere til at lave mere ‘avanceret’ mad, så er denne opskrift simpelthen så dejlig nem, men det smager simpelthen så fantastisk! Tusind tak for at dele denne vidunderlige opskrift!:)
-Jeg ville forresten høre, hvad din erfaring er med at bruge citron i stedet for lime? Er det noget man kan gøre eller ville det ændre helt på smagen?
Hej Madeleine, tusind tak for din søde kommentar. Dejligt at opskriften kan være nyttig ;-) Du kan sagtens bruge citron i stedet for lime. Jeg ELSKER lime, men lige i denne sammenhæng gør det faktisk ikke den store forskel. Prøv det endelig. Kh Bodil