Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Krydret kyllingebryst i ovn - med paprika, estragon og hvidløg

Krydret kyllingebryst i ovn

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Trækketid 30 minutter
Samlet 1 time

Ingredienser

  • 6 små kyllingefileter
  • 2 spsk paprika
  • ½ spsk tørret estragon
  • 2 fed hvidløg (presset eller fint revet)
  • ½ tsk salt
  • friskkværnet peber
  • saft af en lime
  • ½ dl olivenolie
  • olivenolie til bradepanden

Dine egne noter

Tilberedning

  • Bland krydderier, lime og olie i en skål, du kan marinere kyllingefileterne i.
  • Fjern sener og hinder fra kyllingefileterne, og læg dem i marinaden. Vend fileterne godt rundt, og sæt skålen på køl. Mindst en halv time, gerne til i morgen. Vend gerne rundt undervejs, så kyllingestykkerne får god smag på alle sider.
  • Kyllingefilet i ovnen: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør et fad med olie, og fordel kyllingefileterne i fadet. Sæt fadet ind, når ovnen er varm. Mine fileter fik 20 minutter. Hvis fileterne er større, skal de have lidt mere, op til 30 minutter. Se stegetips for kylling ovenfor.
  • Kyllingefilet på panden: Brun dem et minut på hver side, og steg dem derefter ved lav varme 5-8 minutter på hver side – alt efter størrelse. Husk at tjekke, de er gennemstegt.
  • Kyllingefilet i toaster: Hvis du har en toaster, kan du også bruge den: Varm den op til halv styrke, og læg kyllingebrysterne ind. Steg dem i 8 minutter – tjek, at de er gennemstegte. Ellers giv dem lidt mere. Du kan skrue op for varmen de sidste par minutter, hvis de skal have lidt ekstra farve.
  • Kyllingefilet på grill: Varm grillen op til høj direkte varme. Grill dem i 5 minutter på hver side – lidt som når du pandesteger. Tjek, at de er gennemstegte, og ellers giv dem lidt mere.
  • Det er altid en god idé at lade kyllingebryst trække 5 minutter, inden du skærer det ud.