Scan for at gå til opskrift
Krydret kyllingebryst i ovn
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Trækketid 30 minutter min
Samlet 1 time t
- 6 små kyllingefileter
- 2 spsk paprika
- ½ spsk tørret estragon
- 2 fed hvidløg (presset eller fint revet)
- ½ tsk salt
- friskkværnet peber
- saft af en lime
- ½ dl olivenolie
- olivenolie til bradepanden
Bland krydderier, lime og olie i en skål, du kan marinere kyllingefileterne i.
Fjern sener og hinder fra kyllingefileterne, og læg dem i marinaden. Vend fileterne godt rundt, og sæt skålen på køl. Mindst en halv time, gerne til i morgen. Vend gerne rundt undervejs, så kyllingestykkerne får god smag på alle sider.
Kyllingefilet i ovnen: Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Smør et fad med olie, og fordel kyllingefileterne i fadet. Sæt fadet ind, når ovnen er varm. Mine fileter fik 20 minutter. Hvis fileterne er større, skal de have lidt mere, op til 30 minutter. Se stegetips for kylling ovenfor.
Kyllingefilet på panden: Brun dem et minut på hver side, og steg dem derefter ved lav varme 5-8 minutter på hver side – alt efter størrelse. Husk at tjekke, de er gennemstegt.
Kyllingefilet i toaster: Hvis du har en toaster, kan du også bruge den: Varm den op til halv styrke, og læg kyllingebrysterne ind. Steg dem i 8 minutter – tjek, at de er gennemstegte. Ellers giv dem lidt mere. Du kan skrue op for varmen de sidste par minutter, hvis de skal have lidt ekstra farve.
Kyllingefilet på grill: Varm grillen op til høj direkte varme. Grill dem i 5 minutter på hver side – lidt som når du pandesteger. Tjek, at de er gennemstegte, og ellers giv dem lidt mere.
Det er altid en god idé at lade kyllingebryst trække 5 minutter, inden du skærer det ud.