Kyllingesalat med mango er en vidunderlig, sommerlig salat, som man faktisk kan lave hele året. Og med denne her magiske mangodressing får jeg i hvert fald lyst til det.
Kyllingesalat som sommermad – eller som en god frokost
Jeg lavede salaten, da jeg havde en rest kyllingebryst fra aftenen før. Men det er også en salat, jeg sagtens kunne finde på at stege kyllingebryst til, bare for at få den gode salat, når kødet var kølet af. Og du kan roligt lave en god stor portion. Bliver der en rest, så er din madpakke reddet dagen efter. Bare vent med at tilsætte dressingen.
Magisk Asien-møder-Frankrig-mangodressing
Min magiske mangodressing er som hentet ud af et feriekatalog, hvor Asien møder Frankrig – med fuldt knald på den solgule farve, med en intens smag af moden mango og lime og med et frækt lille svirp af fransk dijonsennep. Spørger du mig, er mangodressingen en sikker redning til utallige salater – også kålsalater! – og en god afveksling til min ellers evige klassiker, den franske olie-eddike vinaigrette.
Eneste forbehold: Lad være med at mixe denne mango-baserede dressing med en tomatbaseret salat. No go.
OBS – du finder opskriften på mangodressingen lige her.
Vil du ha’ lidt brød til salaten, passer naan-brød godt til.