Scan for at gå til opskrift
Kyllingesalat med mangodressing
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet 30 minutter min
Til salaten skal du bruge:
- 2 kylligebryster uden skind
- ½ tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
- ½ spidskål
- 1 mango
- 2 avocados
- ½ lime (saften)
- 1 håndfuld frisk koriander
Mangodressing
- 200 g mango (blød og moden, vejet uden skræl)
- ½ tsk dijonsennep
- ½ tsk sød paprika
- 1 fed hvidløg
- ⅓ tsk salt
- ½ dl æblecidereddike
- 1 lime (ca. 2 spsk saft)
- 1 dl olivenolie
Sådan laver du salaten:
Vend kyllingebrysterne i paprika, salt og peber. Varm olien godt op på en pande, og brun kyllingebrysterne 1 minut på hver side. Lad dem stege videre ca. 5 minutter på hver side ved mellem varme. Stil dem til side.
Halver din mango med en skarp kniv og skær stenen ud. Skræl den mængde mango, du vil bruge i salaten, og skær den i tynde skiver. Gem resten af mangoen til din morgenmad eller en anden god salat.
Snit spidskålen i tynde strimler, gerne med mandolinjern. Skyl og pluk koriander.
Flæk avokadoerne, skær dem i tynde skiver, og dryp med limesaften.
Dressingen (nok til flere gange):
Flæk mangoen med en skarp kniv, og fjern stenen. Skræl de to halvdele. Skær dem i tern, evt. overskydende tern kan du bruge i salaten. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser til en jævn, cremet dressing. Smag til.
Skær kyllingbrysterne i tynde skiver, og anret salaten. Server den magiske mangodressing ved siden af. Varm evt. lidt brød til.