Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En skøn vegetarisk chili med masser af smag og fylde. Med græskar, der mætter, og med en hel krydderihylde, der holder fiesta på tungen.
For mig er efteråret tid til en vegetarisk chili med både græskar og grønsager. En fyldig gryderet, der mætter, så du behøver ikke at koge ris eller servere brød til. Jeg foretrækker bare en enkel frisk spidskålssalat eller endnu simplere: Avocado, koriander og lime. Men hey, bloggen har også en mexicansk kålsalat med mango, og den kan nok vil imponere, hvis det er der, du vil hen.
Den vegetariske chili kom til verden i 2018, efter den luneste løvfaldssommer i mands minde (som jeg ikke engang vidste, det hed) – og pludselig blev det efterår (som vist ikke kræver nogen nærmere introduktion). Men efteråret har også sine fordele. Og en af dem er chili!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I opskriften kan du se, at jeg bager græskarternene i ovnen først. Jeg synes, det koncentrerer smagen lidt, når væden damper af, og det giver en bedre konsistens. Men du kan også skyde genvej og koge græskarternene i gryden.
Græskar og chili giver en lidt sjov kombi af stærkt og sødligt. Jeg er ofte skeptisk, når man blander sødt og salt, men her er det lidt underspillet, og det fungerer fremragende for mig.
Hvis du har søde kartofler i skuffen, kan du også bruge dem i stedet for græskar.
Jeg indrømmer – krydderilisten er lang som et ondt år, men hvis krydderierne står i skabet, tager det ikke mange sekunder at få dem allesammen hældt ned i gryden. Det er kun chilien, der skal hakkes.
Og for øvrigt, husk nu at smage på din chili, for der er kæmpe forskel på, hvor stærke de fætre er. Endda i samme pakke, har jeg erfaret. Jeg plejer at snitte den over og bare smage forsigtigt på fingrene. Nogle gange er det som rød peber (der skal mange til) – andre gange brænder det, så øjnene løber i vand.
Du kan sagtens tilføje flere grønsager – bare fyld op med fx squash, gulerødder, rød og grøn peberfrugt eller hvad du har i køleskabet. Chilien kan bære en del.
Hvis du vil bruge chilien som anledning til en større mexicansk fiesta, kan du supplere med fx
Så er chilien også genialt fyld til fx græskarvafler eller spinatpandekager 🙂
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)